- Skal vi velge mellom «Idol» på TV 2 og eldretrim på NRK?

Ap-politiker rister på hodet av Frp's NRK-forslag.

LEI AV FINSK TEATER: Arild Grande (Ap) vil ikke tilbake til en tid hvor NRK sendte det folk burde se, fremfor det de ville se. 
Foto: Berit Roald / Scanpix
LEI AV FINSK TEATER: Arild Grande (Ap) vil ikke tilbake til en tid hvor NRK sendte det folk burde se, fremfor det de ville se. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp's Ib Thomsen tar i dag til orde for at NRK må slutte å lage underholdning på fjernsyn.

Det kan reklamekanalene ta seg av, mener han. Utspillet kommer som det siste i en lang rekke etter at kulturminister Thorhild Widvey (H) har varslet at NRKs rolle og framtid skal opp til debatt i Stortinget neste vår.

Finsk fjernsynsteater - Jeg vil si et høyt og tydelig nei til Ib Thomsens ønske om å lage et kjedeligere NRK, sier Arild Grande (Ap).

Han mener NRK må få lov til å lage det folk vil ha. Et NRK uten underholdningsfokus er et NRK som går bakover i tid, mener han.

- Det er svært få som savner finsk fjernsynsteater og sånt. Resultatet av å la de kommersielle gjøre all underholdningen på tv er et svekket NRK, som må sende flere repriser og kjøpe billigserier fra utlandet, sier Grande

Frp Ib Thomsen mener at NRK som en allmennkringkaster har et spesielt ansvar om å ignorere seertall. Medieeksperter Dagbladet har snakket med støtter ham delvis i det.

- Konkurranseinnstinktet til dem som jobber i NRK spiller ingen rolle. NRK må rydde opp og gå gjennom profilen sin for å se hvor de kan utfylle de andre kanalene, ikke hvor de kan utkonkurrere dem, sa Thomsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer