Recap: «SKAM» sesong 3, episode 6

«SKAM» episode 6: Tenk at to gutter med kebab på en benk kan være rørende

Noen kommer til å sove godt i natt.

BOY IN THE HOOD: Isak Valtersen har brukt ukespausen på å tenke på de store spørsmålene. Hvem er jeg? Hva vil framtiden bringe? Er Valtersen et ekte navn? Foto: NRK
BOY IN THE HOOD: Isak Valtersen har brukt ukespausen på å tenke på de store spørsmålene. Hvem er jeg? Hva vil framtiden bringe? Er Valtersen et ekte navn? Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBS: INNEHOLDER BÅDE MILD, MEDIUM OG STERK SPOILER-SAUS

I forrige episode: Isaks endte i knestående ved et veikryss. Og så ble det en ukes pause.

MANDAG 09:58

Isak står på randen av skolegårdens slagmark, som millioner av ungdommer før ham, rustet til strid. Med hette og headset som rustning mot omverdenen er han klar til å ta imot alt av dritt han har brukt den siste uken på å se for seg vil komme hans vei. Han skaffer seg oversikt over trusselbildet. Der står Emma. Og der er Even. «No turning back now,» roper Nas inn i øret hans. Han tar steget inn i krigssonen. «People hate me now. But I can't stop now.»

Det må være slitsomt å tro at man er kringsatt av fiender. Spesielt når den eneste trusselen mot Isaks lykke ligger i hans egen skamfølelse.

Det magiske skjoldet av musikk og gangsterhette hjelper ham forbi både Even og Emma, men så krasjer han i en fyr og rives ut av boblen sin. Typisk virkeligheten å komme i veien for ungdommelige usårlighetsfantasier.

Ved skapene møter han Jonas. Han prøver forsiktig å fiske etter om Mahdi fortsatt er sur på ham, etter at han fløy på ham forrige fredag. «Ingen er sur på deg, mann,» svarer Jonas. De er bare bekymret, de skjønner ikke greia hans. Isak skylder på familien igjen. Og søvnproblemer. Jonas kjøper den ikke, men vet bedre enn å presse på. «Si fra hvis du har lyst til å snakke om det.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer