Recap: «SKAM» sesong 3, episode 9

«SKAM episode 9»: O Helga «SKAM»!

Hjernen er ikke alene.

Foto: NRK
Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBS: INNEHOLDEER 2121 SPOILERE.

I forrige episode: Isak ble med Even til toppen av Plaza, men endte opp alene nede på gaten.

Det har vært en tøff uke, folkens. Og da tenker jeg ikke først og fremst på at Hamar Bryggeriers sukkerfrie julebrus er utsolgt over hele hovedstaden og at det ikke tappes mer før til neste år, men at serien som elsker å spille ping-pong med hjertene våre lot oss bli stående igjen alene og livredde på et sted vi ikke visste hvor var, med flere spørsmål enn svar.

Men mye har skjedd siden da.

LØRDAG 10:38

Mens DeLillos' harde, repeterende gitarstrenger kverner seg i sirkel rundt i Isaks hode, prøver han å skjønne mer av hva som egentlig skjedde i går. «Hjernen er alene» heter låta, og hadde vi rukket å komme til teksten hadde vi fått høre om en fyr som prøver å rømme fra seg selv, fra sitt eget sinn, men hverken han eller refrenget klarer å kommer seg ut av sin egen loop: Hjernen er alene, alene med hjernen, hjernen er alene, alene med hjernen...

Eskild står i døren med et oppriktig ønske om å hjelpe, oppmuntrende ord om at det kommer til å gå over, men dessverre uten forutsetninger for å skjønne at for Isak er det flere følelser i spill nå enn bare sitt eget knuste hjerte og sorgen og sinnet som følger med det. Han er vel så bekymret for Even, som for alt han vet er fortapt hinsides all frelse, og som han ikke får lov til å hjelpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer