«Skam»-frustrasjon skapte viral hit

P3 har fått en halv million flere seere enn forventet. - Helt ellevilt.

FÅR SKRYT:  «Skam» får skryt for å sette voldtekt og overgrep på dagsordenen. Her er seriens hovedpersoner fra sesong to. Foto: NRK
FÅR SKRYT: «Skam» får skryt for å sette voldtekt og overgrep på dagsordenen. Her er seriens hovedpersoner fra sesong to. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):«#williammåsvare», «Har William svart?».

De siste døgnene har sosiale medier vært fulle av spørsmål og oppfordringer fra nordmenn, i alle aldre, til de fiktive karakterene i NRK-serien «Skam».

«Alle» lurer på hvordan det går med seriens to hovedpersoner, kjærestene Noora og William.

Viral hit Ungdomsserien har hatt rekordoppslutning den siste tida etter at den vant hele tre priser under den prestisjefylte Gullruten-utdelingen. Serien er hyllet for både å trekke fram viktig problematikk, og for sin nyskapende publiseringsform der de legger ut småklipp utover uka.

Snakkisen denne uka har vært at rollefiguren William ikke har svart på de mange henvendelsene til Noora. Frustrasjonen over hans manglende svar ble så stor at nettsida «harwilliamsvart.no» ble en viral hit på få timer.

Dagbladet har vært i kontakt med mannen bak nettsida. Han vil ikke kommentere saken, men skriver på Twitter tidligere i dag at nettsida ble vist hele 63 000 ganger på få timer.

Midt på dagen onsdag ble det lagt ut et nytt «Skam»-klipp, og trolig har nettsida som tidligere bare sa nei, har fått enda flere besøkende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer