Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skam» går i minus for NRK

NRK har begynt å tjene penger på å selge rettigheter til «Skam». Men suksessen går fortsatt i rødt for statskanalen.

FOTO: NRK
FOTO: NRK Vis mer

– «Skam» går ikke i pluss. Vi bruker mer penger enn vi har i inntekt på denne serien. Mye mer. Men «Skam» er likevel billig drama, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Han var tirsdag kveld i EU-parlamentet i Brussel for å fortelle om tenåringsdramaet, som nå går sin seiersgang i Danmark, Sverige og en rekke andre land. På plass på arrangementet var også NRKs dramasjef Ivar Køhn, statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) fra Kulturdepartementet og Norges ambassadør til Belgia, Ingrid Schulerud.

NRK tjener totalt noen titalls millioner kroner i året på salg av rettigheter til utlandet, forteller Eriksen.

I Brussel er det fortsatt mulig å gå inn på nettsidene til «Skam», men det er ikke mulig å spille av videoklippene.

Det skyldes at NRK har måttet blokkere videoene for seere i utlandet på grunn av opphavsretten til musikken i serien.

– Dette er ikke noe vi egentlig ønsker, men NRK kan ikke klarere rettighetene for hele verden. Vi skal bruke pengene våre på det norske publikummet, sier Eriksen til NTB.

NRK ser likevel på mulighetene for å løse problemet, understreker kringkastingssjefen, som nødig vil skuffe seriens mange utenlandske seere.

NRK-serien Skam har blitt en suksess både nasjonalt og internasjonalt. Mens første sesong fulgte karakteren Eva, var Noora hovedperson i sesong to. I sesong tre var rollefiguren Isak hovedperson.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling