«Skam»

«Skam» har fått hederspris

NRK-serien «Skam» får Sanitetskvinnenes hederspris, Fredrikkeprisen.

PRISBELØNT: NRK-suksessen «Skam» er blitt belønnet med Sanitetskvinnenes hederspris for sitt for å ta opp viktige temaer. Foto: NRK 
PRISBELØNT: NRK-suksessen «Skam» er blitt belønnet med Sanitetskvinnenes hederspris for sitt for å ta opp viktige temaer. Foto: NRK  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Serien når fram til ungdom og voksne og åpner for samtale og refleksjon, sier foreningen.

Prisen ble delt ut i Gamle Logen i Oslo lørdag. Den går til manusforfatter Julie Andem og dramaseriens skuespillere.

– Skam-serien tar opp alvorlig tematikk som overgrep, spiseforstyrrelser, skjønnhetstyranniet, diskriminering, fremmedfrykt, seksualitet, rus og likestilling i en realistisk og åpen setting, noe som gir omverdenen mulighet for å sette temaene på dagsorden, sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening.

– Seriens tittel og tematikk tar opp ødeleggende myter og viser hvordan enkeltpersoner opplever fordømmelse, men også hvordan man stolt kan heve seg over samfunnets fordømmelse, eller følelse av fordømmelse. Serien når fram til ungdom og voksne og åpner for samtale og refleksjon rundt alvorlige tema på tvers av generasjoner, fortsetter hun.

Prisen består av en skulptur av Norske Kvinners Sanitetsforenings grunnlegger, Fredrikke Marie Qvam, tillegg til et diplom og 100.000 kroner. Pengene er ikke til personlig bruk, men skal gå til et formål innenfor Sanitetskvinnenes arbeidsfelt.

Tidligere prisvinnere er blant andre Gunhild Stordalen, Gro Harlem Brundtland og Kronprinsesse Mette-Marit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer