«Skam» kan bli «Shame»

- Vi regner med et salg.

TIL UTLANDET?: Jentene i «Skam» kan engasjere i utlandet også. Det mener Beta Films og Ole Hedemann i NRK. Foto: NRK
TIL UTLANDET?: Jentene i «Skam» kan engasjere i utlandet også. Det mener Beta Films og Ole Hedemann i NRK. Foto: NRKVis mer

(Dagbladet): I går ble andre sesong av suksesserien «Skam» rundet av. Da fikk spente fans se hvordan det gikk med Noora, William og de andre elevene på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo.

Serien har slått sin egen seerrekord nok en gang, og en skal ikke se bort fra at det skjer igjen. Tyske Betafilm jobber nemlig med å selge serien internasjonalt, under navnet «Shame».

Ifølge Ole Hedemann i NRK, som arbeider med prosjektet, kan et salg skje snart.

Tror på salg - Det er fortsatt litt tidlig å si noe om, men vi regner med et salg, forteller han til Dagbladet.

Det er imidlertid seriens publiseringsteknikk han tror kan sette en stopper for et salg akkurat nå. Serien publiseres i sanntid, med aktivitet på sosiale medier og klipp, så ofte som daglig, på seriens egen blogg.

Han tror det generelle markedet muligens ikke er klar for det ennå.

- Dette er et litt komplisert marked med mange menn på 50 år som skal kjøpe inn serier til sin egen målgruppe. Mediehusene som eventuelt kjøper konseptet må ha plattformer som gjør det mulig å publisere på denne måten også. Men det skjer mye på få år, så det vil nok bli mer interesse rundt det etter hvert, sier han.

Tålmodighet Realistisk sett ser man ifølge Hedemann på Norden som et aktuelt marked akkurat nå.

- Vi håper virkelig på at flere land skal få oppleve «Skam», men vi får bare være tålmodige, avslutter han.

Om vi får se en svensk, dansk eller kanskje britisk utgave av William og Noora må vi bare vente og se.

«Skam» har tatt Norge med storm på alle mulige måter. Da NRK forrige uke søkte etter noen til å spille en rolle i serien, meldte over 2000 seg på. Derfor ble påmeldingen stengt etter et døgn. 

I mai fikk serien en hyllest fra Kripos. Det for Noora sin opptreden i klippet hvor hun gir Nikolai en real leksjon i Norges lover.

- Way to go!, skrev de på sin Facebook-side.

Det har også dukket opp uoffisielle «Skam»-gensere. Disse er det priskrig på.