«Skam» kan bli «Shame»

- Vi regner med et salg.

TIL UTLANDET?: Jentene i «Skam» kan engasjere i utlandet også. Det mener Beta Films og Ole Hedemann i NRK. Foto: NRK
TIL UTLANDET?: Jentene i «Skam» kan engasjere i utlandet også. Det mener Beta Films og Ole Hedemann i NRK. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble andre sesong av suksesserien «Skam» rundet av. Da fikk spente fans se hvordan det gikk med Noora, William og de andre elevene på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo.

Serien har slått sin egen seerrekord nok en gang, og en skal ikke se bort fra at det skjer igjen. Tyske Betafilm jobber nemlig med å selge serien internasjonalt, under navnet «Shame».

Ifølge Ole Hedemann i NRK, som arbeider med prosjektet, kan et salg skje snart.

Tror på salg - Det er fortsatt litt tidlig å si noe om, men vi regner med et salg, forteller han til Dagbladet.

Det er imidlertid seriens publiseringsteknikk han tror kan sette en stopper for et salg akkurat nå. Serien publiseres i sanntid, med aktivitet på sosiale medier og klipp, så ofte som daglig, på seriens egen blogg.

Han tror det generelle markedet muligens ikke er klar for det ennå.

- Dette er et litt komplisert marked med mange menn på 50 år som skal kjøpe inn serier til sin egen målgruppe. Mediehusene som eventuelt kjøper konseptet må ha plattformer som gjør det mulig å publisere på denne måten også. Men det skjer mye på få år, så det vil nok bli mer interesse rundt det etter hvert, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer