Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skam sesong 3

«Skam»-rekord etter sjokklansering

Sesong tre fenger fansen - både i Norge og Danmark. 

SLÅR AN: Mange har ventet i spenning på den tredje sesongen av NRK-suksessen «Skam». Første klipp ble sluppet natt til søndag, og viste Isak (Tarjei Sandvik Moe) på fest med blant andre Emma (Ruby Dagnall). Foto: Skjermdump / NRK
SLÅR AN: Mange har ventet i spenning på den tredje sesongen av NRK-suksessen «Skam». Første klipp ble sluppet natt til søndag, og viste Isak (Tarjei Sandvik Moe) på fest med blant andre Emma (Ruby Dagnall). Foto: Skjermdump / NRK Vis mer

(Dagbladet): Natt til søndag slapp NRK første klipp fra den etterlengtede tredjesesongen av «Skam».

Siden har rikskringkasteren fulgt opp med nok en video, en Instagram-oppdatering og to Facebook-chatter på nettsidene sine.

De ferske oppdateringene har kommet som en stor overraskelse. NRK har nemlig holdt tett om premieredato for den nye sesongen etter at forrige sesong var ferdig i juni.

Oppmerksomheten rundt sjokklanseringa har fått konsekvenser for trafikken på «Skam»-sidene. NRK opplyser overfor Dagbladet at 582 749 unike brukere har vært innom sidene siden i går.

Det er ny rekord i «Skam»-sammenheng, skriver medieanalytiker Espen Blystad hos NRK Analyse i en mail.

Blystad opplyser også at ni prosent av de unike brukerne som har klikket seg inn på «Skam»-sidene har IP-adresse i Danmark. Det tilsvarer 55 000 unike brukere.

- Danskene følger med, slår Blystad fast.

Nettsidene har bikket en halv million sidevisninger én gang tidligere. Det var 25. mai - samme tid som dramaet mellom karakterene Noora og William var på sitt mest intense.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media