Skam sesong 3

«Skam»-skaperen om tenåringsjenter: - Bruker sex så de kan bli mer populære på Instagram

Julie Andem snakker ut om suksesserien i sjeldent intervju. 

SKAM: Regissør og manusforfatter Julie Andem mottok Nordens språkpris i Oslo mandag kveld for sitt arbeid med ungdomsserien «Skam». Hun uttaler seg sjelden om suksesserien, men har gitt et intervju med New York Times.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKAM: Regissør og manusforfatter Julie Andem mottok Nordens språkpris i Oslo mandag kveld for sitt arbeid med ungdomsserien «Skam». Hun uttaler seg sjelden om suksesserien, men har gitt et intervju med New York Times. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En del av taktikken rundt suksesserien «Skam» har vært å la serien snakke for seg selv, og la publikum finne fram til serien uten tradisjonell promotering i mediene.

Som en følge av taktikken har ingen av de unge skuespillerne i serien gitt intervjuer til media. Heller ikke serieskaper Julie Andem (34) har gitt spaltemeter på spaltemeter med intervjuer, men har uttalt seg sporadisk.

I et ferskt intervju med selveste New York Times snakker imidlertid Andem ut om seriens suksess. Siste nytt i «Skam»-sagaen er nemlig at den er solgt til USA, der en amerikansk versjon skal rulles ut allerede i 2017.

- Det er helt vilt, sier Andem til New York Times om den amerikanske «Skam»-satsinga.

Overrasket over sex Instagram

Regissøren og manusforfatteren forteller også at hun i forarbeidet til serien tilbrakte et halvt år på reise rundt i Norge for å intervjue ungdom om deres liv.

- Tenåringer i dag er under mye press fra alle kanter. Både press for å være perfekt, og press for å prestere. Vi ønsket å lage et program for å minke presset, sier hun til den amerikanske storavisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer