PRISVINNENDE SERIE: Tidligere i år fikk «Skam» tre Gullrutenpriser, årets nyskapning, beste TV-drama og beste nye programserie. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PRISVINNENDE SERIE: Tidligere i år fikk «Skam» tre Gullrutenpriser, årets nyskapning, beste TV-drama og beste nye programserie. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

«Skam» solgt til USA

Ungdomsserien «Skam» er solgt til USA, og en amerikansk versjon er planlagt produsert allerede i 2017, melder NRK. I tillegg bekrefter kanalen at seriens fjerde sesong kommer til våren.

Kontrakten ble underskrevet denne uken etter en lang forhandlingsprosess, ifølge NRK , som står bak den populære serien.

Det er produsenten Simon Fullers produksjonsselskap XIX Entertainment som har kjøpt rettighetene til å produsere «Skam» til det amerikanske TV-markedet. Fuller står bak internasjonale suksesser som «Idol», «So you think you can dance» og sto bak popgruppen «Spice Girls».

Samtidig varsler NRK at fjerde sesong kommer i vår.

– Vi er i gang med å planlegge fjerde sesong nå, sier redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3. Ellers kommer han med lite informasjon om neste sesong.

«Skam» er for tida inne i sin tredje sesong, der andreklassingen Isak (Tarjei Sandvik Moe) har hovedrollen.

I høsten og vinterens episoder har seerne fulgt Isak på veien mot å bli kjent med sin seksuelle legning, der en viss kjekkas ved navn Even (Henrik Holm) har spilt en sentral rolle.

I høst har interessen for «Skam» i utlandet tatt av for alvor. Utenlandske fans har bønnfalt NRK om å tekste serien til engelsk - hvorfor rikskringkasteren ikke gjør det kan du lese mer om her.

(NTB)