SATSER VIDERE: Til Dagbladet forteller Thomas Hayes, kjent som William i «Skam», at han blir værende i Oslo framover. Han ønsker gjerne å spille mot de andre stjernene fra serien i framtida. Video: Dagbladet Vis mer

Thomas Hayes fra «Skam» på «Senkveld»:

«Skam»-stjerna ble fridd til av 49 år gammel dame

Skuespiller Thomas Hayes besøker «Senkveld»-gutta.

NYDALEN (Dagbladet): Fredag gjester skuespiller Thomas Hayes (19) «Senkveld»-studioet til Thomas Numme og Harald Rønneberg.

19-åringen er kjent for rollen som kjekkasen William i «Skam».Til fansens store fortvilelse ble det i august kjent at Hayes ikke skulle være med i tredje sesong av den populære nettserien.

Og det like etter at hans karakter William endelig hadde blitt ordentlig sammen med Noora, et tema som skapte store diskusjoner blant fansen.

Under innspillingen av «Senkveld» fortalte Hayes at om hvordan livet forandret seg.

Ble fridd til

Inne i salen blir Hayes introdusert som en 19-åring fra Asker. Iført hvit t-skjorte, jeans og en rød bandana i baklomma kommer han inn.

Hayes forteller at det var en stor forandring å bli kjent over natta.

19-åringen trekker blant annet fram russetiden, som etter «Skam» ble noe helt annet enn hva han trodde. Han måtte blant annet ha egen vakt på russetreffene, for å holde fansen unna.

BLE FRIDD TIL: Thomas Hayes spilte William i «Skam». Der sjarmerte han karakteren Noora i senk. Det har tydeligvis fungert på andre og. Til «Senkveld»-gutta røpet han nemlig at det har vært mye oppmerksomhet å få fra damene. Foto: Stella Pictures 
BLE FRIDD TIL: Thomas Hayes spilte William i «Skam». Der sjarmerte han karakteren Noora i senk. Det har tydeligvis fungert på andre og. Til «Senkveld»-gutta røpet han nemlig at det har vært mye oppmerksomhet å få fra damene. Foto: Stella Pictures  Vis mer

På spørsmål fra programlederne om hvordan oppmerksomheten fra det motsatte kjønn har vært, drar Hayes fram flere historier. Han påpeker at noen har vært mer innpåslitne enn andre, men at det som oftest er hyggelige beskjeder å få.

- Jeg har blitt fridd til med et håndskrevet brev på flere sider. Det stod mye fint, og det stod mye om hun som hadde skrevet brevet. Hun var 49 år, sier han.

Han avslører at han for øyeblikket ikke dater noen.

- Jeg gjorde det før, men det skar seg litt. Jeg hadde rett og slett ikke tid, sier han.

Hayes forteller at han valgte å trekke seg fra «Skam» etter å ha fått en forsmak på skuespilleryrket. Han ønsker å utvikle ferdighetene sine, men vil også gå innenfor andre felt. Selv nevner han blant annet at han er ambassadør i MOT.

LIVET SNUDD PÅ HODET: Thomas Hayes, kjent som William fra «Skam», forteller til «Senkveld»-gutta at livet har forandret seg det siste året. Foto: NTB scanpix 
LIVET SNUDD PÅ HODET: Thomas Hayes, kjent som William fra «Skam», forteller til «Senkveld»-gutta at livet har forandret seg det siste året. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Ny jobb: - Blir kaldt

Det er i TV 3s nye krimserie «Eleven» Hayes blir å se i framtida. Han forteller at det blir spennende, men at det er noen utfordringer på lur.

- Det blir spennende og kaldt. Jeg har ikke vært lenger nord enn Gardermoen før, så jeg gleder meg til det, sier han og ler.

Før han takket ja til rollen, forteller han at det ramlet inn med andre tilbud. Han skal blant annet ha fått forespørsel om å stille opp i Pokémon-kostyme.

Skapte rabalder

I august ble det kjent at Hayes, som hadde rollen som William i NRK-serien «Skam», har valgt å trekke seg fra serien.

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, fortalte Thomas Hayes til VG etter at det ble kjent hat han hadde trukket seg fra serien.

POPULÆR: Karakteren Thomas Hayes spilte i «Skam» er kjekkasen William. Foto: NRK
POPULÆR: Karakteren Thomas Hayes spilte i «Skam» er kjekkasen William. Foto: NRK Vis mer

Hayes skal ha sluttet for å satse videre på skuespillerkarrièren, og forsøke å sikre seg andre roller.

Det har han også klart. Nylig ble det kjent at han her sikret seg en rolle i TV3s krimserie «Elven».

Der skal han portrettere en ung soldat i etterretningsbataljonen i Nord-Norge.

Avgjørelsen skapte sjokkbølger blant fansen, som fortvilte i sosiale medier da nyheten sprakk.

Samtidig mente enkelte, deriblant Dagbladets TV-anmelder Marie Kleve, at William-exiten nok var til det beste for «Skam».

Herman Tømmeraas, som har rollen som «gutte-Chris» i TV-serien, saat Hayes må gjøre det han selv vil.

- Han er en profesjonell type. Han velger å gå videre, og vi støtter ham så mye vi kan, sier skuespilleren da Dagbladet møter ham på lanseringa av Kygos kleskolleksjon.