Henrik Holm

«Skam»-stjerna har signert med toppbyrå: - Det blir ikke flere homofile karakterer med det første

Skuespiller Henrik Holm (21) tilhører nå den profilerte stallen til den internasjonale aktøren Panorama Agency.

PRISBELØNT: Publikumsprisen gikk til Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm under Gullruten. De spiller i serien «Skam». Nå har sistnevnte signert med dansk stjernebyrå. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PRISBELØNT: Publikumsprisen gikk til Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm under Gullruten. De spiller i serien «Skam». Nå har sistnevnte signert med dansk stjernebyrå. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Karrieren til den norske skuespilleren Henrik Holm (21) når stadig nye høyder. Forrige uke mottok Holm publikumsprisen under Gullruten for innsatsen som Even i den internasjonale NRK-suksessen «Skam».

Få dager etter at Holm og medskuespiller Tarjei Sandvik Moe tok imot den anerkjente statutten i Bergen, viser det seg at han dro til København.

- Vil avvise homofile roller

Mandag ble det nemlig kjent at Holm har signert en skuespillerkontrakt med det profilerte danske agentbyrået Panorama Agency.

Grunnlegger og sjef for det danske byrået, Lene Seested, er storfornøyd med signeringen, og spår en lovende karriere for 21-åringen.

- Henrik Holm er vanvittig spennende. «Skam» har satt ham på verdenskartet, og bidrar definitivt til at han har et stort momentum, sier Seested til Dagbladet.

Nå starter arbeidet med å skaffe rollene Holm ønsker seg, sier hun.

I sesong 3 av «Skam» fulgte seerne Holm og Sandvik Moe i rollene som de identitetssøkende, homofile ungdommene Even og Isak.

I skuespillerbransjen kan det å bli «typecastet», det å markere seg innen én type roller, få konsekvenser for valgmuligheter og karriere. Holms neste prosjekter kan bli ganske annerledes enn rollen i «Skam», skal vi tro Seested.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.