Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Skam»-stjerna har signert med toppbyrå: - Det blir ikke flere homofile karakterer med det første

Skuespiller Henrik Holm (21) tilhører nå den profilerte stallen til den internasjonale aktøren Panorama Agency.

PRISBELØNT: Publikumsprisen gikk til Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm under Gullruten. De spiller i serien «Skam». Nå har sistnevnte signert med dansk stjernebyrå. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
PRISBELØNT: Publikumsprisen gikk til Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm under Gullruten. De spiller i serien «Skam». Nå har sistnevnte signert med dansk stjernebyrå. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Karrieren til den norske skuespilleren Henrik Holm (21) når stadig nye høyder. Forrige uke mottok Holm publikumsprisen under Gullruten for innsatsen som Even i den internasjonale NRK-suksessen «Skam».

Få dager etter at Holm og medskuespiller Tarjei Sandvik Moe tok imot den anerkjente statutten i Bergen, viser det seg at han dro til København.

- Vil avvise homofile roller

Mandag ble det nemlig kjent at Holm har signert en skuespillerkontrakt med det profilerte danske agentbyrået Panorama Agency.

Grunnlegger og sjef for det danske byrået, Lene Seested, er storfornøyd med signeringen, og spår en lovende karriere for 21-åringen.

- Henrik Holm er vanvittig spennende. «Skam» har satt ham på verdenskartet, og bidrar definitivt til at han har et stort momentum, sier Seested til Dagbladet.

Nå starter arbeidet med å skaffe rollene Holm ønsker seg, sier hun.

I sesong 3 av «Skam» fulgte seerne Holm og Sandvik Moe i rollene som de identitetssøkende, homofile ungdommene Even og Isak.

I skuespillerbransjen kan det å bli «typecastet», det å markere seg innen én type roller, få konsekvenser for valgmuligheter og karriere. Holms neste prosjekter kan bli ganske annerledes enn rollen i «Skam», skal vi tro Seested.

- Det blir ikke flere homofile karakterer med det første. De vil vi avvise. Nå ønsker han å gjøre helt andre roller, sier agenten.

HENRIK SOM EVEN: Henrik Holm gestaltet rollen som Even i sesong 3 av NRK-serien «Skam». Foto: NRK
HENRIK SOM EVEN: Henrik Holm gestaltet rollen som Even i sesong 3 av NRK-serien «Skam». Foto: NRK Vis mer

«Skam» har, foruten å sette Norge på verdenskartet, fått ros for hvordan den tematiserer blant annet identitet, homofili og feminisme på ungdommens premisser anno Norge 2017.

- Vanvittig spennende

Holm tilhører dermed samme talentstall som en rekke andre kjente, norske skuespillere, blant annet Agnes Kittelsen, Kristofer Hivju, Ellen Dorrit Petersen, Tobias Santelmann, Nicolai Cleve Broch og Marie Blokhus.

- Han er ambisiøs, fokusert og ønsker å jobbe internasjonalt. Vi har allerede flere tilbud på bordet for Henrik, så for oss er det bare å trykke på startknappen. At han i tillegg har amerikansk pass hjelper stort, sier Seested.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!