TV-AKTUELL: Iman Meskini kommer tilbake på tv-skjermen, denne gangen på TVNorge med «71 grader nord». Foto: NTB scanpix
TV-AKTUELL: Iman Meskini kommer tilbake på tv-skjermen, denne gangen på TVNorge med «71 grader nord». Foto: NTB scanpix Vis mer

Iman Meskini

«Skam»-stjerna skjermer seg: - Negative kommentarer påvirker meg

Iman Meskini leser verken artikler eller kommentarer med negativt innhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært veldig mange positive tilbakemeldinger, og det har heldigvis vært mest av det. Det er også det jeg velger å fokusere på, sier Iman Meskini.

Skuespilleren som spilte «Sana» i «Skam» er igjen aktuell på tv-skjermen. Denne gangen på TVNorge, med «71 grader nord». Hun møter Dagbladet på kanalens vårlansering. Meskini forteller at hun holder negative tilbakemeldinger på avstand:

- Jeg har bevisst valgt å ikke lese artikler og kommentarer som er negative, bare for å skjerme meg selv og ikke la det stoppe meg eller påvirke meg, forteller hun, og forklarer så hvorfor:

- Man kan si at «jeg ler av det» eller «jeg bryr meg ikke om det», men vi er mennesker og vi blir påvirket. Det innrømmer jeg at jeg blir, og derfor holder jeg meg også unna.

- Hvorfor har du hijab?

Selv om «Skam» er over, har ikke Meskini ligget på latsida det siste året. I fjor høst begynte hun i førstegangstjenesten i Luftforsvaret på Madla utenfor Stavanger. Hun var ferdig i vår, og fortsatte da med sine Midtøsten-studier med arabisk på Universitetet i Oslo.

I tillegg til å studere, har hun også vært i India sammen med Plan Norge, og jobber nå med å starte opp et klesmerke.

- De viktigste verdiene til klesmerket er respekt, bærekraft, likestilling og mangfold. Det er ting som er absolutt viktige for meg, og det var litt derfor jeg ble med på å starte opp noe fra bunnen av. For da vet jeg at det går overens med mine verdier og det jeg står for, sier hun.

I høst ga hun også ut boka «#minhistorieminmening. 313 stemmer om hijab».

- Det er nok det jeg synes har vært det beste med «Skam», den stemmen jeg har fått. Så bare håper jeg at jeg kan bruke den for det den er verdt, så godt jeg kan.

Meskini beskriver prosjektet som en kul opplevelse, og forteller at hun har fått veldig mange fine og positive tilbakemeldinger.

- Boka handler om hijab, fordi det er ofte det spørsmålet jeg får: Hvorfor har du den på? Og så er det veldig vanskelig å gi svar i en setning, forklarer hun, og legger til:

- Det er også for å vise at det ikke finnes noe fasitsvar, og derfor har jeg inkludert mange meninger og stemmer om nettopp hvorfor folk har den på. For det finnes så mange grunner.

Gjenkjennes som Sana

«Sana Bakkoush» var karakteren i sentrum av seriens fjerde og siste sesong, og var friskest i minne da «Skam»-eventyret tok slutt.

For dem som er kjent med «Sana», kan det kanskje være vanskelig å vite hvor rollefiguren slutter, og hvor Iman Meskini begynner. Hun vedgår at det finnes en del likheter mellom de to.

- Likheten mellom meg og «Sana» er jo religionen. Vi bruker begge hijab, og da kommer også mange av verdiene mine med der. Og samtidig også det å stå for at man kan være religiøs, og kombinere det med å være norsk, og en del av samfunnet. Det er jo det jeg jobber for hele tida, sier Meskini.

- Så har du ulikhetene, fortsetter hun:

- Jeg har en helt annet væremåte enn «Sana», jeg går i litt andre farger - og jeg har en helt annen måte å fremme selve budskapet på. Det gjør vi litt forskjellig.

I et intervju med «God morgen Norge» på TV 2 tidligere i år fortalte hun at hun til stadighet blir gjenkjent som «Sana», men nå like godt lyder begge navnene.

- Det var irriterende i starten, men det er spesielt fordi jeg så på henne som veldig annerledes fra meg selv, sa hun da, og pekte på at mens «Sana» skulle være litt mørk til sinns, var litt sint og hadde sine «issues», så er ikke det slik hun selv er.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer