<strong>KLINTE TIL:</strong> «Skam»-stjernene Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe klinte til da kameraet ble rettet mot dem under fredagens «Gullruten»-sending. Foto: TV 2
KLINTE TIL: «Skam»-stjernene Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe klinte til da kameraet ble rettet mot dem under fredagens «Gullruten»-sending. Foto: TV 2 Vis mer

Gullruten 2017

«Skam»-stjernene kysset på direkten. Men egentlig skulle de slippe

Det var ikke meningen at de unge skuespillerne skulle kysse under fredagens «Gullruten»-sending. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under «Gullruten» på TV 2 ble flere publikummere overrasket av et såkalt «kiss cam» - kyssekamera - som zoomet inn på dem.

Med et hjertefilter på skjermen ble personene i fokus oppfordret til å kysse, en utfordring flere tok på strak arm.

Blant kyssekameraets «ofre» var Henrik Holm (21) og Tarjei Sandvik Moe (17).

JUBLENDE: «SKAM«-gjengen vant hele to priser under Gullruten, men alderen til flere av skuespillerne blir et problem på etterfesten. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Med rollene som Even og Isak i den suksessfulle NRK-serien «Skam» har de to gått inn i historien som et av Norges mest ikoniske TV-par.

Under den direktesendte «Gullruten»-sendinga fredag zoomet kameraet inn på de unge mennene i flere sekunder, før Holm la armen rundt Sandvik Moe og klinte til.

I et intervju etter prisutdelinga røpet duoen overfor Dagbladet at stuntet ikke var avtalt med dem i forkant.

- Vi forventet ikke at det skulle skje her, men samtidig er vi vant til å kline, så det gikk jo fint, sa Holm fredag kveld.

«Det skal de slippe»

Programredaktør Kari Hansmark i TV 2 røper at det egentlig ikke var meningen at «Skam»-gutta skulle kline på direkten.

- Etter at kameraet gikk fra Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom var planen at det skulle gå over Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe. Da var det meninga at programleder skulle kommentere «Det skal de slippe, det har vi sett før», men da de kysset ble kamera hengende der, forklarer Hansmark.

Hun understreker at TV 2 ikke ville presse Holm og Sandvik Moe til å kysse.

- Det kom overraskende på oss at de faktisk kastet seg på, sier Hansmark.

<strong>VANT PUBLIKUMSPRISEN:</strong> Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm vant publikumsprisen under «Gullruten»-utdelinga i Bergen fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
VANT PUBLIKUMSPRISEN: Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm vant publikumsprisen under «Gullruten»-utdelinga i Bergen fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Det var kanskje litt dumt overfor «Skam»-guttene, men det er gøy at de gjorde det, sier TV 2-redaktøren.

Hun påpeker at «Gullruten» er såkalt «live on tape», noe som innebærer at de prøver å bevare live-prinsippet, men kan klippe om de må.

- Da skjer det ting som ikke alltid etterkommer punktene i manus, sier Hansmark, og legger til:

- Det er ikke noe vi dveler ved. Totalt sett synes jeg denne sekvensen funket fint. Man hørte på stemningen i salen at det var noe folk syntes var gøy.

Årets TV-par

I et intervju med Dagbladet etter «Gullruten»-utdelinga avslørte Holm og Sandvik Moe at de har blitt vant til kysse-oppfordringer.

- Når vi drar på fest sammen ender vi gjerne i en dansering, og så begynner alle: «Kline, kline!», sa en lattermild Holm.

Karakterene Even og Isak, eller «Evak» som fansen foretrekker, ble i mars kåret til årets TV-par i en internasjonal kåring som nettstedet E! Online sto bak.

Under «Gullruten» fredag stakk «Skam» av med prisen for årets TV-øyeblikk og publikumsprisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer