<strong>NOORA:</strong> I andre sesong av suksesserien «Skam» tar karakteren Noora (bildet) grep når hun blir utsatt for trusler av kjærestens storebror. Foto: NRK
NOORA: I andre sesong av suksesserien «Skam» tar karakteren Noora (bildet) grep når hun blir utsatt for trusler av kjærestens storebror. Foto: NRK Vis mer

«Skam»

«Skam» til fem europeiske land

TV-seere i fem europeiske land får sine egne versjoner av den norske suksesserien «Skam».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV-seere i fem europeiske land får sine egne versjoner av den norske suksesserien «Skam», etter at NRK har inngått avtaler om europeiske versjoner av dramaet.

- «Skam» -universet er allerede en stor suksess. Den blir ikke akkurat mindre av at ungdommer i Tyskland, Spania, Italia, Nederland og Frankrike nå får egne versjoner av «Skam» på sitt eget språk, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Det er distributøren Betafilm som har signert avtale med NRK om de nye versjonene, og arbeidet med utviklingen av serien. Alle partnerne har fått veiledning i hvordan de kan videreføre kjerneelementene i den norske serien, opplyser NRK.

Eriksen sier at de er veldig glade for den enorme interessen for «Skam» i utlandet.

– De som skapte «Skam», hadde som visjon at serien skulle hjelpe 16 år gamle jenter med å styrke selvfølelsen gjennom å løsne tabuer, gjøre dem bevisst på mellommenneskelige mekanismer og vise dem gevinsten av å konfrontere frykt, sier Eriksen.

I løpet av fire sesonger kunne TV-seere følge livet til en gjeng ungdommer ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo i dramaserien. Serien har fått ros for å ta opp viktige temaer som homofili, overgrep, voldtekt, kulturforskjeller og press i ungdomsmiljøer.

Den er fra før av solgt videre til Danmark, Sverige, Island og USA.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer