NOORA: I andre sesong av suksesserien «Skam» tar karakteren Noora (bildet) grep når hun blir utsatt for trusler av kjærestens storebror. Foto: NRK
NOORA: I andre sesong av suksesserien «Skam» tar karakteren Noora (bildet) grep når hun blir utsatt for trusler av kjærestens storebror. Foto: NRKVis mer

«Skam»

«Skam» til fem europeiske land

TV-seere i fem europeiske land får sine egne versjoner av den norske suksesserien «Skam».

TV-seere i fem europeiske land får sine egne versjoner av den norske suksesserien «Skam», etter at NRK har inngått avtaler om europeiske versjoner av dramaet.

- «Skam» -universet er allerede en stor suksess. Den blir ikke akkurat mindre av at ungdommer i Tyskland, Spania, Italia, Nederland og Frankrike nå får egne versjoner av «Skam» på sitt eget språk, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Det er distributøren Betafilm som har signert avtale med NRK om de nye versjonene, og arbeidet med utviklingen av serien. Alle partnerne har fått veiledning i hvordan de kan videreføre kjerneelementene i den norske serien, opplyser NRK.

Eriksen sier at de er veldig glade for den enorme interessen for «Skam» i utlandet.

– De som skapte «Skam», hadde som visjon at serien skulle hjelpe 16 år gamle jenter med å styrke selvfølelsen gjennom å løsne tabuer, gjøre dem bevisst på mellommenneskelige mekanismer og vise dem gevinsten av å konfrontere frykt, sier Eriksen.

I løpet av fire sesonger kunne TV-seere følge livet til en gjeng ungdommer ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo i dramaserien. Serien har fått ros for å ta opp viktige temaer som homofili, overgrep, voldtekt, kulturforskjeller og press i ungdomsmiljøer.

Den er fra før av solgt videre til Danmark, Sverige, Island og USA.

NTB