Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Ulrikke Falch» om «Skam»

«Skam»-Ulrikke: - Syntes en nettserie for ungdom var skikkelig døllt

Ulrikke Falch, som spiller Vilde i «Skam» forteller om hvordan hun fikk rollen.    

GULLRUTEN: Skam fikk tre Gullrutepriser i år. Her representert med jentegjengen. Fra venstre: Ulrikke Falch, Ina Svenningsdal, Josefine Frida Pettersen, Iman Meskini og Lisa Teige. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GULLRUTEN: Skam fikk tre Gullrutepriser i år. Her representert med jentegjengen. Fra venstre: Ulrikke Falch, Ina Svenningsdal, Josefine Frida Pettersen, Iman Meskini og Lisa Teige. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ulrikke Falch, som spiller den noe forvirra karakteren Vilde, med hang-up på William og primus motor for den beryktede «Kosegruppa» i «Skam», fortalte blant annet om hvordan hun fikk rollen i «Skam» i live-showet og podcasten «Den Gode Samtalen», som ble arrangert på Bergen bibliotek nylig.

Under samtalen fortalte hun også blant annet om hvordan hun har taklet oppmerksomheten i ettertid.

- Det er dritfett. Jeg sammenligner det med å være skikkelig populær på ungdomsskolen. Forskjellen nå er at man ikke kjenner folka, sa Falch, som har opplevd å bli nedringt av fans, til tross for at NRK aktivt har skjermet skuespillerne i serien.

Ikke dum

Falch har tidligere fortalt til Dagbladet at hun ofte må motbevise at hun er dum til folk hun møter. Hun har også opplevd at folk ringer daglig for å høre om hun er Vilde i «Skam».

- Jeg må sitte og overbevise dem om at jeg ikke er dum. Men jeg tar det på strak arm. De forventer lite av meg og det er jo ganske greit, da kan jeg jo overraske dem. Så er det mange kommentarer på stemmen min. Altså at jeg har lysere stemme i virkeligheten, fortalte hun til Dagbladet.

Senere har også Falch bevisst at hun er full av ironi. Blant annet gjennom sin Instagram-konto der hun gjorde narr av «underboob»-trenden.

Tilfeldig audition

Til Sondre Thorbjørnsen og Marie Amdam, som holdt «Den Gode samtalen» på Bergen bibliotek, fortalte Falch at hun gikk på «Skam»-audition etter å ha sett utlysningen fra NRK på nett.

- Første runde var improvisasjon. I andre runde fikk jeg manus fra serien hvor jeg sier «hvor går sæden», eller et eller annet sånt, forteller hun.

Falch gikk på audition til rollene som jente-Chris og Vilde. I beskrivelsen av jente-Chris sto det at hun likte mat og hadde stjålet 20. 000 kroner fra moren sin. Vilde støttet ikke Hennes og Mauritz, men likte likevel å gå i fine klær og å bake.

- Jeg tenkte det var skikkelig ukult med en nettserie for ungdom. Det var folk som sa at de ikke hadde giddet å gå på audition til serien, forteller hun.

Frisk etter spiseforstyrrelser

Falch har i flere sammenhenger vært åpen om at hun har hatt spiseforstyrrelser.

- Det er mange som tar kontakt for å snakke om det. Det er en ære å få tilliten, men også tungt. Mitt premiss er at jeg ikke vil snakke om hvordan jeg ble syk, men om det å bli frisk, fortalte hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!