Skambankts kur mot skallebank

Rogalendingene vekket Roskilde med helproft rockeshow.

GITARKAMERATER:Hans Egil Løe (t.v) og Terje Winterstøe Røthing har hørt sin Thin Lizzy. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
GITARKAMERATER:Hans Egil Løe (t.v) og Terje Winterstøe Røthing har hørt sin Thin Lizzy. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: (Roskilde) Det er ingen tvil om at Terje Winterstø Røthing har et intenst forhold til Roskilde, noe han også gjør et poeng av ute i konserten. Kaizers Orchestra gjorde noen av sine største og mest legendariske konserter her, og Skambankt har også gbesøkt festivalen ved flere anledninger.

Klokken tolv på formiddagen på festivalens siste dag er kanskje ikke et ekstremt godt utgangspunkt for en høyoktan rockekonsert, men publikum har møtt opp mannsterke og de er ganske lydhøre også.

Bandet entrer scenen til en storslagen intro og en dunkelt belyst scene. Her er det lite som overlates til tilfeldighetene. Det er åpenbart at Røthing har kapitalisert på sine år i et av Norges fremst liveband. Sceneriggen er lekker og gjennomtenkt, lysshowet perfekt koreografert og lyden sitter som en kule, til tross for at vokalmikrofonen kneler midtveis.

Bandet drar «Anonyme Hatere» fra sistealbumet, «Sirene», kampropet «Skambankt» og «O Dessverre» i kjapp rekkefølge. Det gynger godt av gjengen og publikum sluker det de får servert uten å mukke. Melankolske og nedpå «Vår Bør» skaper fin dynamikk i det ellers ganske opptempo seansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer