Anmeldelse: Sondre Lerche - «Pleasure»

Skamløs og uredd Lerche

Lykkes med å utfordre og behage på samme tid.

Skamløs og uredd Lerche
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Sondre Lerche har blitt en ung veteran med sine i seksten år i manesjen og allerede omfangsrike katalog.

Lerche har alltid vært en låtskriver som har funnet seg selv utenfor det som til en hver tid har vært de rådende trendene, enten han har kikket etter Elvis Costello i bakspeilet eller gjør som nå - plukker fritt fra 80-tallets funky elektro-pop.

Men det ville være en grov forenkling å kalle Lerche en gravrøver. Nostalgiker, kanskje, men han vet utmerket vel hvor grensene går og sørger alltid for å gi de elementene han plukker med seg en overhaling sånn at de føles vitale og kontemporære.

«Pleasure» handler om drakampen mellom det trygge og etablerte og trangen til å utforske å være fri med alt det innebærer av diverse utskeielser. Noe som viser igjen både tekstmessig og musikalsk.

Kikkerlåta «I’m Always Watching You» er platas dampende klimaks. Frekt og fiffig produsert med god oppdrift i det ladede refrenget. Åpningslåta «Soft Feelings» skjeler til David Bowie på sitt kaldeste og mest maskinelle. Den perkussive bassgangen skaper en skarp og effektiv kontrast til det duvende refrenget, som bæres av noen fine, tilnærmet Harket-aktige fraseringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer