Skamløst fengende

Holder høstkulda på avstand.

CD: Allerede i andre låt på dette soundtracket, Sondre Lerches mye omtalte filmmusikkdebut i USA, hører man hvilken naturherlighet denne musikeren er. Etter en rislende, ranglende gitarinnledning varter Lerche i sangen «To Be Surprised» opp med en melodi så fengende at det er bortimot skamløst. Han skiller seg ut både fra norsk samtidspop og fra den store bølgen av evergreen-flørtende musikere i USA og England.

Fem nye sanger

Lerche har rett og slett en harmoniføring som klinger kjent og sjangertro, men som samtidig strutter av originalitet, jazzy feeling og personlighet. Dette har også noe med stemmen å gjøre; denne fleksible og vidtfavnende røsten som spiser seg inn under huden på melodiene slik barn hiver i seg slikkeri.

På plata står den norske musikeren for det meste. Han bidrar med fem nye sanger, hvorav en duett, pluss en versjon av den flotte duetten «Modern Nature» sammen med Lillian Samdal. I tillegg har han lagd sju instrumentale feelgood-vignetter.

Elegant

Lerche bidrar også med en sterk versjon av «Human Hands», skrevet av den tidligere konsert-følgesvennen Elvis Costello, og en vakker og originalt arrangert cover av Pete Townshends «Let Love Open the Door».

Gruppa A Fine Frenzys versjon av «Fever» og et skranglete, humørfylt ekstraspor bidrar lite til helheten, dette er Lerches album. Men til tross for solide innslag, oppleves plata som et elegant sidestep for den begavede bergenseren, en oppvisning i låtmakeri og framføring som først og fremst stiller store forventninger foran neste studioalbum. Lerche er hele tida på vei, men han er best når han er mindre forutsigbar enn på denne muntre og velklingende plata.