- Skamløst hos Skavlan

Trøndelag Teater-sjef Catrine Telle bruker ord som «skamløst» og «pinlig» om Fredrik Skavlans «Først & sist».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Hun mener det populære tv-programmets redaksjon vet for lite om oppegående mennesker rundt omkring i landet, og bruker dette som eksempel på hovedstadens arrogante holdning overfor resten av Kultur-Norge. Andre kulturpersonligheter Dagbladet har snakket med, støtter utspillet.

Pinlig

Telle er selv født og oppvokst på Oslo vestkant. Nå nærer hun stor forakt for bydelen, og i løpet av tida i Trondheim har hun opparbeidet et raseri mot atskillig mer i sin hjemby.

- Jeg har opparbeidet et raseri, ja. Visse ting skal en hovedstad ha, det er så, og jeg skal vel tilbake til noe av det. Men det får være grenser for arroganse, nonchalanse og det som verre er, sier Telle i et portrettintervju med Morgenbladet.

- Her leverer vi jo innimellom det beste teateret i Norge, men den utrolige selvopptattheten som finnes i Oslo...

Teatersjefen følger opp hjertesukket med et angrep på NRK-programmet «Først & sist»:

- Hos Skavlan er det skamløst. Hva den redaksjonen ikke vet om oppegående mennesker rundt om i landet! De jobber nok med seg selv på det området, men de har ikke oversikten til å få tak i mennesker. De besitter ikke nettverket. Det er veldig pinlig. Veldig, sier Catrine Telle.

Får støtte

Hun får støtte fra andre kulturpersonligheter med tilhold utenfor Oslo.

- Catrine Telle har helt rett. Hvis Arve Tellefsen ikke hadde flyttet til Oslo, er jeg redd han hadde vært en lokal kunstner. Du blir fort lokal når du kommer lokalt fra. Er du i Oslo, så er du nasjonal. Kunnskapsnivået om det som foregår utenfor Oslo, er dessuten veldig lite, sier Trøndelag Teaters styreleder Marvin Wiseth.

- Er «Først & sist» er godt eksempel?

- TV-redaksjonene er ikke oppfinnsomme nok til å finne folk som har litt andre synspunkt enn dem som går midt i Oslo, men vi som bor i distriktet har også et ansvar til å stille opp når vi blir spurt om å delta. sier Marvin Wiseth.

Teatersjef Nils Johnson ved Hålogaland Teater i Tromsø er langt på vei enig.

- I enkelte sammenhenger kan man merke at de i Oslo vet lite om det som skjer rundt omkring i landet. Når det gjelder Skavlan registrerer at det er veldig Oslo-orientert, sier Johnson.

Tromsø-OL

Han trekker fram reaksjonene på ideen om Tromsø-OL som et eksempel på hovedstadsarrogansen.

- Da kommer det fram 20 år gamle fordommer, og stilles store spørsmål ved kompetansen. Men når vi merker denne arrogansen, er det vår oppgave å fokusere på det vi kan og får til. Daføler jeg vi blir tatt på alvor, sier Nils Johnson.

Fredrik Skavlan avviser overfor Dagbladet kritikken mot «Først & sist».

- Vi har selvfølgelig til hensikt å dekke hele landet, og utgiftene vi har til flybilletter dokumenterer i hvert fall at vi forsøker. Catrine Telle er imidlertid svært velkommen til å komme med gode forslag, også om gjester som ikke har til hensikt å promotere hennes eget teater, sier Fredrik Skavlan.

PINLIG: Catrine Telle er lei arrogansen som kommer til uttrykk i «Først & sist»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer