Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Skamløst selvskryt

Forlaget burde spandert en biograf på Drevland.

TRANG ØKONOMI: I sin nye
&nbsp;<span style="background-color: initial;">bok skriver Trude Drevland at&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">hun «sliter med det grunnleggende&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">økonomiske og aner ikke om&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">jeg har penger til mat».&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Foto: Berit Roald / NTB Scanpix</span>
TRANG ØKONOMI: I sin nye  bok skriver Trude Drevland at hun «sliter med det grunnleggende økonomiske og aner ikke om jeg har penger til mat». Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

BOK: «Det er ikke mulig for meg å øyne noe av glede der fremme. All glede har blitt frarøvet meg», skriver Drevland mot slutten av «Litt privat». Hennes skjebne gir all grunn til sympati. Denne boka er ikke strategisk i så måte. Det er sjelden jeg har lest en selvbiografi som er så full av intetsigende fraser om andre, og så helt uten måtehold når det gjelder å ramse opp egne fortreffeligheter.

«Litt privat» skal ha vært planlagt lenge før saken mot Drevland kom opp. Drevland forteller at Aschehoug hadde kontaktet henne for å få «fortellingen om jenta fra Nordland som utdannet seg til sykepleier og endte som ordfører i Bergen?» At det nå har blitt bestselgerstoff om en eks-ordfører som er siktet for grov korrupsjon, er sikkert ikke Aschehoug imot. Men her har de vært for grådige og kjappe. Boka er rotete og ustrukturert, litterært sett svak og innholdsmessig direkte pinlig.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

KJØP 12 MÅNEDER OG SPAR 33%

66 kr/ måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/ måned Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?