«Tusvik & Tønne»

- Skammelig og hensynsløst

Behn-familiens talsperson reagerer sterkt på omtale av avdøde Ari Behn i den siste episoden av podkasten «Tusvik & Tønne». Også kjendismanager Erland Bakke reagerer - og tar et kraftig oppgjør i Dagbladet.

REFSES: Komikerduoen Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne får kraftig kritikk for måten de omtaler avdøde Ari Behn på i den siste epiosden av podkasten «Tusvik & Tønne». Foto: Marit Hommedal / NTB
REFSES: Komikerduoen Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne får kraftig kritikk for måten de omtaler avdøde Ari Behn på i den siste epiosden av podkasten «Tusvik & Tønne». Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komikerduoen Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne har tidligere blitt beskyldt for å henge ut enkeltpersoner i den populære podkasten «Tusvik & Tønne».

Nå får de igjen kritikk, denne gangen fra kjendismanager Erland Bakke, som tar et knallhardt oppgjør i et innlegg i Dagbladet.

I podkastens siste episode, «Knulletorsdag, snapchatsnok og Nazi-Erna», tar de to blant annet for seg Vidar Kvalshaugs bok «Ari - Bohemen og bøkene».

I episoden blir det også framsatt en rekke lite flatterende karakteristikker av den avdøde forfatteren. Blant annet sier Tusvik at man «må kunne si» at Behn var «ubrukelig».

- Dette har vi jo snakket om før. Vi har jo snakket om at Ari Behn ikke hadde så veldig mye bra sider, sier hun også i episoden.

- Skammelig

Dagbladet har lagt fram innholdet i episoden for Behn-familiens talsperson Geir Håkonsund.

- Generelt synes jeg det er skammelig, hensynsløst og dårlig folkeskikk å tråkke på en familie i sorg. Det hadde vært fint om han kunne fått hvile i fred. Tusvik og Tønnes uttalelser får stå for deres egen regning, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Han opplyser at familien er orientert om podkasten, og ikke har noen øvrige kommentarer.

Tusvik og Tønne er forelagt Håkonsunds uttalelse. De sier de ikke ønsker å imøtegå i Dagbladet, men Tusvik skriver i en SMS at de eventuelt svarer i sin egen podkast.

Dagbladet har også forelagt Bakkes innlegg og uttalelser til Dagbladet for Tusvik og Tønne. De har foreløpig ikke besvart denne henvendelsen.

Dagbladet har også tatt kontakt med Carina Scheele Carlsen, Märtha Louises personlige assistent, med spørsmål om hun ønsker å kommentere podkasten eller Bakkes innlegg. Dagbladet har foreløpig ikke fått svar.

- Blir kvalm

Kjendismanager Erland Bakke er sterkt kritisk til omtalen av Behn i podkasten. I et innlegg i Dagbladet retter han ramsalt kritikk mot Tusvik og Tønne.

Bakke er blant annet manager for idrettsprofil John Arne Riise. Bakke og Riise er begge blitt omtalt i podkasten, blant annet i episoden «Petter Northug, koseklut og brystvorter på skogstur» 17. august.

Han representerer også TV-profil Linni Meister, artist Chris Medina og programleder Per Sundnes.

Tidligere har Bakke representert komiker Ørjan Burøe, som også er blant norske kjendiser som har måtte tale hard omtale i «Tusvik & Tønne».

«Jeg har vært blant de mange Tusvik og Tønne har snakket negativt om. Det har fått kommersielle konsekvenser for meg. Men det er ikke derfor jeg skriver dette innlegget. Det Tusvik og Tønne gjør i ukas episode, gjør meg kvalm», skriver han blant annet i innlegget.

SISTE MED MARIE SIMONSEN: Komiker Sigrid Bonde Tusvik om drapstruslene tidligere i år. Vis mer

- Jeg har ikke tatt til motmæle tidligere, verken når de har omtalt meg eller profilene mine. Men jeg har førstehåndskunnskap om hva det vil si å bli hengt ut i podkasten deres, sier Bakke til Dagbladet.

Han sier han ikke liker podkasten, men understreker at han «skiller mellom podkast og person».

- Personene kjenner jeg ikke. De er gode underholdere og komikere, men det å bruke så mye tid på å si så mye nedsettende om andre mennesker, det har jeg aldri likt. Det skader mer enn det er morsomt.

- Ikke bitter

Bakke hevder at nesten samtlige av de 19 profilene han representerer er blitt hengt ut i podkasten.

- Jeg er ikke bitter, men jeg vet hvordan dette har påvirket meg og profilene mine, både personlig og profesjonelt, sier han.

Han sammenlikner podkasten med en «syklubb».

- Ting som tidligere ble sagt privat, blir nå sagt i det offentlige rom, med 180 000 lyttere som ler med.

SISTE MED MARIE SIMONSEN: Komiker Sigrid Bonde Tusvik gjester Marie Simonsens livepod på Chat Noir i Oslo. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Bakke hevder å ha hørt gjennom 70 prosent av podkastens episoder, og mener at svært mange er blitt hengt ut. Han anklager komikerne for å ikke forstå hvilken skade de kan påføre dem de omtaler, og mener de ofte framsetter påstander det ikke er mulig å forsvare seg mot.

Nå etterlyser han en etisk debatt rundt podkasten. Spesielt reagerer han på omtalen av Behn, sier han.

- Her kommer de med kjempegrove beskyldninger mot en person som sleit psykisk i mange år, og som valgte å ta livet sitt. Kan vi ikke la Ari Behn få fred? Jeg tenker på de etterlatte, og reagerer på at de gjør et fullstendig karakterdrap på en person som ikke lever lenger.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer