Christian Ingebrigtsen

- Skammet meg over depresjonen

Artist og A1-vokalist Christian Ingebrigtsen var langt nede psykisk da han flyttet tilbake til Norge. Nå har han funnet grepene som holder ham i balanse.

UENDELIG TOMHET: - Jeg følte at jeg ikke hadde noe grunn til å føle på en uendelig tomhet i livet, jeg som hadde opplevd så mye og hatt det så godt, sier Christian Ingebrigtsen, som nå støtter Blå Kors' arbeid for psykisk helse. Foto: Anders Grønneberg
UENDELIG TOMHET: - Jeg følte at jeg ikke hadde noe grunn til å føle på en uendelig tomhet i livet, jeg som hadde opplevd så mye og hatt det så godt, sier Christian Ingebrigtsen, som nå støtter Blå Kors' arbeid for psykisk helse. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Christian Ingebrigtsen (42) har levd popstjernedrømmen. For 20 år siden kom det britiske boybandet A1 med sin debutplate, og slo gjennom internasjonalt som store stjerner og ungpikehelter.

Christian Ingebrigtsen er blitt en voksen mann nå, og ser på A1 den mest hektiske A1-perioden som en utrolig flott tid.

- I dag er jeg først og fremst meg selv, artisten Christian Ingebrigtsen. Og nå fram til jul blir det en hektisk periode med kirkekonsertserien «Vår jul». A1 er et sideprosjekt, men popstjernelivet har ikke bare vært enkelt, sier han.

Ikke leve - ikke dø

Han nøler med å fortsette. Vil nødig være en av mange kjendiser som forteller om «da de møtte veggen», en klisjé han vegrer seg for å gå inn i. Men så åpner han seg, og «demningen» brister.

- Jeg ville ikke leve, men jeg ville heller ikke dø, sier han, og utdyper:

- Det ble en nedadgående spiral. Jeg klarte til slutt ikke å holde igjen, det bar utfor bakke. Jeg var ikke suicidal, ville ikke ta mitt eget liv. Men jeg ville heller ikke leve. Jeg var så uendelig trist og langt nede.

Så kom tomheten

Det hele startet da han flyttet tilbake til Norge i 2007. I et liv fylt med ære og berømmelse, flyttet tomheten inn. Som han selv sier: «Jeg har opplevd alt, hvor går veien nå - hvordan kan jeg toppe dette?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer