Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skandale- filmen på TV4

Skandalefilmen om prinsesse Diana og Dodis siste år er kjøpt inn av svenske TV4. Dermed får også norske tv-seere mulighet til å se filmen som vakte sinne i det britiske folket da den ble vist i Storbritannia i april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mye omtalte og forhatte filmen ble påbegynt allerede kort tid etter at Lady Di og hennes kjæreste Dodi al Fayed ble jaget i døden av paparazzi-fotografer i august i fjor. Siden den gang har den blitt forsøkt stoppet med alle midler. Advokater fra prinsessens minnefond har truet filmskaperne med rettslig forfølgelse, uten at det har hjulpet.

Filmen karakteriseres som svært spekulativ og smakløs, på grunn av både dialogen og skuespillet. Skuespillerne er valgt først og fremst fordi de likner på sine respektive «rollefigurer», men ferdigheten foran kamera skal det være så som så med.

Filmens handling begynner når Diana ferier på Mallorca i 1996 - hvilket ikke er i samsvar med virkeligheten. Handlingen er lagt til ferieøya fordi det var billigst å spille den inn der.

- Jeg synes filmen er utrolig interessant. Den er en del av hysteriet som fulgte etter ulykken i Paris, har Jan Scherman, programsjef i TV4, uttalt til svenske Expressen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!