- Skandale at dronningen hyller Hamsun

Jødisk stiftelse refser dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit.

REFSES:  Dronning Sonja får kritikk for sin hyllest av forfatteren og nazisten Knut Hamsun. Hun var tilstede i Nasjonalbiblioteket i Oslo ved markeringen av åpningen av Hamsunåret i februar. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
REFSES: Dronning Sonja får kritikk for sin hyllest av forfatteren og nazisten Knut Hamsun. Hun var tilstede i Nasjonalbiblioteket i Oslo ved markeringen av åpningen av Hamsunåret i februar. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den Internasjonale Raoul Wallenberg-stiftelsen gir dronning Sonja kraftig refs for hennes hyllest av forfatteren Knut Hamsun.

Raoul Wallenberg var en svensk diplomat og leder for redningsaksjonen av jødene i Ungarn fra 1944-1945.

Sist fredag sendte den anerkjente stiftelsen et brev direkte til kongehuset.- Skal jeg være helt ærlig, mener jeg det er en skandale at den norske dronningen deltar på en feiring av Knut Hamsun. Det var mange genier som var nazister. men jeg vet ikke om noen som har blitt hyllet av et statsoverhode, sier stifteren av organisasjonen, Baruch Tenembaum, til VG.Høye beskytterKronprinsesse Mette-Marit er Hamsunårets beskytter. Hun skal markere Hamsunåret på Hamsun-senteret på Hamarøy 4. august.

Det synes Tenembaum lite om.

- Jeg skjønner ikke hvordan de våger. Den norske feiringen er i ferd med å bli et symbol for antiholocaust. Jeg håper de kongelige vil tenke seg om og korrigere det de nå gjør, sier han til VG.

- To tankerSlottet ønsker ikke å kommentere saken overfor avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer