Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skandale-journalisten får støtte

Kollega tror ikke på jukseanklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske frilansjournalisten Bjørn Benkow (66) ble onsdag anklaget for å ha fabrikkert et intervju med Microsoft-gründeren Bill Gates.

Senere kunne Dagbladet.no avsløre at Benkow også er mistenkt for å ha jukset i andre reportasjer - nå sist i en artikkel om Michael Schumacher i Dagbladets Sportsmagasinet for to uker siden. Vi Menn hevder også de tidligere har tatt Benkow i et forsøk på juks, mens det også ble oppslag da Margaret Thatcher nektet for å ha blitt intervjuet av journalisten i 1992.

Den svenske frilansjournalisten og forfatteren Staffan Heimersson tar vennen i forsvar i et intervju i svenske Resumé torsdag. Saken har fått oppmerksomhet i Sverige, fordi Benkow også solgte Gates-intervjuet til Aftonbladet.

I tillegg har han laget reportasjer om blant andre Oprah Winfrey og Tom Cruise til avisa.

Heimersson og Benkow traff hverandre første gang på Monte Carlo-rallyet for over 35 år siden.

- Bjørn er en utrolig foretaksom mann, og jeg stiller ingen spørsmål hva gjelder hans troverdighet. Jeg har stor tro på hans evne til å komme nær personer som er vanskelig tilgjengelige. Det ville ikke forundret meg om han er kommet nær Bill Gates, sier Heimersson.

Benkow solgte i desember i fjor et intervju med Formel 1-gudfaren Bernie Ecclestone til Dagbladet.

Også Heimersson har intervjuet Ecclestone - og han gir Benkow æren for at de to kom i kontakt.

TIDLIGERE MISTENKT: I 1992 reagerte apparatet rundt Margareth Thatcher da Bjørn Benkow hevdet å ha intervjuet henne over en middag. Dagbladet var blant avisene som omtalte saken. FOTO: FAKSIMILE
TIDLIGERE MISTENKT: I 1992 reagerte apparatet rundt Margareth Thatcher da Bjørn Benkow hevdet å ha intervjuet henne over en middag. Dagbladet var blant avisene som omtalte saken. FOTO: FAKSIMILE Vis mer

- Han hjalp meg med det jeg trodde var umulig, å ordne et intervju. Og det er bare én av mange ganger han har hjulpet meg nær vanskelig tilgjengelige mennesker, sier Heimersson.

Også Nicke Franchell i Aftonbladet har tidligere fortalt Dagbladet.no at Benkow har et upåklagelig rykte hos avisas erfarne journalister.

  • Dagbladet.no har fremdeles ikke lykkes i å komme i kontakt med Bjørn Benkow.
INTERVJUET GATES?: Bill Gates hevder at han aldri ble intervjuet av Benkow på et rutefly på vei til München.