SKYTER FRA HOFTA: Kristiansand-bandet Flying Crap er tilbake på Quartfestivalen denne uka, 21 år etter at vokalist Rune Tengs skjøt åtte skarpe haglskudd fra scenen. Bildet er tatt på Hove-konserten i 2007, da bandet skjøt med blankt.  Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
SKYTER FRA HOFTA: Kristiansand-bandet Flying Crap er tilbake på Quartfestivalen denne uka, 21 år etter at vokalist Rune Tengs skjøt åtte skarpe haglskudd fra scenen. Bildet er tatt på Hove-konserten i 2007, da bandet skjøt med blankt.  Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

Skandaleband før Quart-konsert: - Det blir rabalder

I 1995 skjøt Flying Crap-vokalist Rune Tengs åtte skarpe haglskudd fra Quart-scenen. I 2007 satte han ei sprøyte i armen på Hove. Nå lover bandet enda mer bråk.

(Dagbladet): - Det blir rabalder, sier Flying Crap-vokalist Rune Tengs til Dagbladet.

Onsdag denne uka står bandet atter en gang på Quart-scenen, 21 år etter at de skapte en av Quartfestivalens største skandaler. Konserten ble avsluttet da vokalist Rune Tengs ble lagt i jern etter å ha skutt hull i festivalteltet med åtte skarpe haglskudd.

- Det var verdt det. Vi kom jo i historiebøkene. Men det er ikke verdt å gjøre det på nytt igjen. For nå er det jo gjort, sier Tengs, som altså likevel lover rabalder også i år:

GJENSKAPTE ØYEBLIKKET: Flying Crap gjenskapte hagleøyeblikket fra 1995 da de spilte på Hove i 2007. Men den gang uten skarpe skudd, slik de hadde første gangen. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
GJENSKAPTE ØYEBLIKKET: Flying Crap gjenskapte hagleøyeblikket fra 1995 da de spilte på Hove i 2007. Men den gang uten skarpe skudd, slik de hadde første gangen. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer

- Men tryllekunstnere røper jo ikke triksene på forhånd. Folk må komme og se på.

Sprøyter og skudd

Opptrinnet i 1995 var ikke siste gang Kristiansand-bandet havnet i søkelyset.

I 2007 prøvde de nok en gang å skape skandale, den gang på Hovefestivalen. Bandet åpnet konserten med skyte med blankt, i motsetning til på 1995-konserten, før Tengs valgte å sette punktum for opptredenen ved å sette en sprøyte i armen. Før vokalisten satte den tomme sprøyta, som kom rett fra en forseglet forpakning, ba han publikum om å aldri ta narkotika.

SATTE SPRØYTE: Men den var tom.  Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
SATTE SPRØYTE: Men den var tom.  Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

I etterkant uttalte Hovefestivalen at bandet ikke var velkommen tilbake.

- Har Quartfestivalen kontaktet dere før konserten nå med spørsmål om hva dere skal gjøre på scenen denne gangen?

- Vi har ikke mottatt noen bekymringsmelding ennå. Men da vi spilte på Hovefestivalen ble vi geleidet rett til politiet, som hadde full gjennomgang av sakene være. Det blir vel kanskje en reprise på det i år.

Sex drugs & guns

Bandet har stort sett ikke spilt sammen etter 2007, men Tengs forteller at de har øvd i noen uker før Quart-jubileumet.

- Det er klart for sex, drugs & guns.

Festivalgeneral Toffen Gunnufsen forteller at de ikke har tatt noen forholdsregler før Flying Craps Quart-comeback.

- Nei, nei, vi er ikke bekymra. De får finne på hva fanden de vil på scenen, for min del. Men går de for langt, så kaster jeg dem ut. Jeg har booket dem fordi de er et bra band, med kul attitude, som folk i Kristiansand har gode minner fra. Men vi setter som krav at de oppfører seg med folkeskikk mot de rundt seg på festivalen - noe de helt sikkert kommer til å gjøre, sier Gunnufsen.