BLIR ALBUMAKTUELLE: The Libertines har hatt en humpete vei fram mot der de er i dag. Nå er bandet gjenforent og klare med nytt album. Her på Glastonbury-festivalen forrige uke. Foto: NTB Scanpix
BLIR ALBUMAKTUELLE: The Libertines har hatt en humpete vei fram mot der de er i dag. Nå er bandet gjenforent og klare med nytt album. Her på Glastonbury-festivalen forrige uke. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skandalebandet Libertines gjør comeback

Første utgivelse på elleve år.

(Dagbladet): Skandalerockerne i The Libertines annonserte natt til torsdag at de kommer med et nytt album. Dette elleve år siden deres siste studioalbum ble utgitt.

Bandet spilte nylig på Glastonbury i England, og har under andre anledninger også spilt nye sanger fra den kommende utgivelsen. Den er ventet i september.

Scorer høyt The Libertines er kanskje mest kjent for sin frontmann og vokalist, Pete Doherty. Rockestjernelivet tok på, og flere store skandaler lot ikke vente på seg. Kate Moss? ekskjæreste sjekket i november inn på rehab i Thailand, etter en turbulent karriere med narkotikamisbruk. Han sjekket derimot ut igjen i januar, og har siden opptrådt rundt om med bandet.

Bandet har likevel høsta strålende kritikker for sine to studioalbum. Det siste kom ut i 2004, og ble kåret til det årets nest beste album av det anerkjente musikkmagasinet NME. Det er også lista i boka «1000 album du må høre før du dør».

Avduket et spor fra scenen Bandets kommende utgivelse har fått navnet «Anthems for Doomed Youth», og skal inneholde totalt tolv sanger. Ifølge Rolling Stone spilte bandet et av sporene den 20. juni på en festival i Nederland. «Gunga Din» heter sangen, og den befinner seg på tittellista over sangene albumet skal inneholdet.

Sangene på bonusutgaven skal være spilt inn i Thailand, der bandet fant tilbake til hverandre.

So the night-owls will have already seen this, but yes indeed the new album has been unveiled. "Anthems For Doomed Youth...

Posted by The Libertines on Thursday, July 2, 2015