Woodstock 99

Skandalefestivalen endte med opptøyer og brann

20 år siden festivalen som skulle markere jubileet for Woodstock endte i totalt kaos.

FREDELIG UTGANGSPUNKT: Woodstock '99 skulle videreføre ånden fra den originale Woodstock-festivalen i 1969. I stedet eskalerte festivalen til et totalt kaos på siste dag. Foto: Don Heupel/AP/NTB scanpix
FREDELIG UTGANGSPUNKT: Woodstock '99 skulle videreføre ånden fra den originale Woodstock-festivalen i 1969. I stedet eskalerte festivalen til et totalt kaos på siste dag. Foto: Don Heupel/AP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er det 50 år siden hippietidas mest kjente uttrykk for «peace and love» utspilte seg på Woodstock-festivalen utenfor New York.

Men det er også 20 år siden jubileumsfestivalen Woodstock '99 gikk av stabelen, men på en svært lite fredelig måte: Festivalen endte med opptøyer, branner og kaos.

Her var sen-nittitallets største artister på rekke og rad: Alanis Morissette, Rage Against the Machine, Red Hot Chili Peppers og Metallica var blant de mange store navnene. På den andre siden av scenen var det over 200 000 publikummere, svært høye temperaturer, lite vann og dårlige toalettfasiliteter - som toppet seg på festivalens siste kveld.

Ifølge Huffington Post har ikke USA opplevd et så kaotisk kulturarrangement siden: 44 arrestasjoner, 1200 personer som måtte behandles av ambulansepersonell på stedet, og fire voldtektsanmeldelser.

Hetebølge og vannmangel

Det hele begynte rolig på flybasen Griffiss utenfor Rome i delstaten New York. Arrangørene hadde promotert festivalen, som gikk av stabelen 23.-25. juli 1999, som tre dager med «peace, love and rock & roll». Sammenlignet med den originale Woodstock var det mer hardere rock på plakaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer