Skandalefilm om arveprins William

Buckingham Palace har vurdert å gå til rettslige skritt for å stoppe en ny Hollywood-produksjon der prins William blir framstilt som en skjørtejeger og drukkenbolt med et begynnende narkotikaproblem.

Filmen er basert på et sammensurium av virkeligheten og fri diktning. Prins William spilles av sangerinnen Lulus 24-årige sønn, mens en av Englands mest populære TV-skuespillere, Carolyn Pickles fra «Coronation Street» (for øvrig dronningens favorittserie), spiller Camilla Parker Bowles.

- Dypt krenkende

Representanter for Buckingham Palace sier til Mail on Sunday at det de har hørt om filmen både har opprørt og skaket hoffet.

De finner det «dypt krenkende» når arveprinsen blir framstilt som en drukkenbolt og damevenn som bruker narkotika.

I en av scenene henger en sterkt beruset prins over en mur og kaster opp...

Ifølge Mail on Sunday er dokudramaet, som har fått tittelen «Fathers and Sons» («Fedre og sønner»), planlagt vist på amerikansk TV i oktober. Det er Fox TV som har lagd produksjonen, som skal vises på en av Disney-kanalene.

Camilla-sex

Det er ikke bare den unge prinsen som får gjennomgå i dramadokumentaren. Også hans far, prins Charles, får sitt pass påskrevet. Ifølge informasjon den engelske søndagsavisa sitter inne med, skal kvinnen som spiller Camilla Parker Bowles, komme med sterke seksuelle bemerkninger til prins Charles.

Representanter for St. James's Palace, der prinsen av Wales og hans sønner bor, understreker at de ikke har sett TV-filmen, men sier følgende:

- Hvis det vi har fått fortalt stemmer, finner vi det meget opprørende og krenkende.

Umulig å stoppe

Skandalefilmen ble vurdert som så støtende at hoffet ba jurister vurdere hvorvidt det var mulig å stoppe visning. Svaret de fikk, var at det er nytteløst, siden det er en amerikansk produksjon som er beregnet på visning i USA.

Det eneste britiske ved produksjonen er skuespillerne.

DAMEVENN: Prins William koste seg og poserte villig da han åpnet et dansestudio i Edinburgh i fjor. Det britiske kongehuset er ikke like blide for at prinsen framstilles som en drukkenbolt som bruker narkotika i en ny film.