Skandaleforestilling ber om ytterligere 10 000 i støtte

Regnskapet viser at de halshogde hønene var økologiske. Og nå vil teatret ha mer penger.

ØKOLOGISKE: Var det viktig for forestillingen at hønene som skulle drepes var frittgående og økologiske. For det var de, nemlig - og de ble spist, også Foto: Beate Petersen/Black Box
ØKOLOGISKE: Var det viktig for forestillingen at hønene som skulle drepes var frittgående og økologiske. For det var de, nemlig - og de ble spist, også Foto: Beate Petersen/Black Box Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Skandaleforestillingen som inkluderte anlsex og hønedrap på Black Box-teatret søker om ytterligere 10 000 kroner i statsstøtte.

Analsex på scenen Performanceartisten Julian Blaue og musikeren Liv Holmberg i teatergruppa Storkunstsolteddystaten står bak skandaleforestillingen «Bestialitetsteologiske fakultetsgrunnlegging».

I løpet av forestillingen ble en kvinne utsatt for en voldtektsscene der hun ble penetrert med en dildo i anus - i det som skulle forestille en voldtektsscene.

Teatergruppa fikk 270 000 kroner i statsstøtte for engangsforestillingen - en oppsetning som gjorde folk så kvalme at de fleste av de 60-70 tilstede, forlot teatret.

Ber om mer penger Nå har frigruppa levert regnskapet, og ber om å få restsummen på 10 000 kroner.

Norsk kulturråd har nå mottatt regnskap, men ingen rapport.

- Derfor skjer ingen ting foreløpig, sier Yrjan Svarva, seksjonssjef for Scenetekst i Norsk Kulturråd.

Økologiske høner I regnskapet er det bl.a. spesifisert utgift til innkjøp av «fire økologiske høner til bruk i performancen». I følge regnskapet kostet hønene nærmere 400 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer