Skandalehuset

Det eneste du kan være helt sikker på som turist i Det Hvite Hus, er at du ikke får se Bill Clinton. Ikke Monica Lewinsky heller for den saks skyld. Det gir folk over en million mennesker hvert år blaffen i, og stiller seg i kø før sola står opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det hvite huset midt i USAs hovedstad, Washington D.C., er byens største turistmagnet. Et hus til begjær for flere enn ambisiøse politikere, karrierebevisste byråkrater og pressefolk av alle kategorier - og ungpiker som Monica Lewinsky.

Såpeoperaen om president Bill og damene surrer og går, men turistsvermen har avskrevet presidentens moral for lenge siden. Det er sin egen korte historie de amerikanske turistene vil ha et glimt av. Og et bilde av familien sin foran utgangen til det snart 200 år gamle huset i 1600 Pennsylvania Avenue.

Her har alle presidentene i USA bodd, med unntak av George Washington. John Adams var den første som flyttet inn da huset sto ferdig i 1800, og få presidenter etter ham har kun syslet med politikk innfor husets vegger. Pikante damehistorier er det mange av, men bare Bill Clinton har fått flombelyst sitt underliv som sittende president.

KLOKKA ER 06.20 NÅR vi stiller i køen for å skaffe oss billetter til dagens tur i Det Hvite Hus. Sommerheten er allerede klam og trykkende. Køen slynger seg foran oss. Bak oss fylles det raskt opp. .

- Her går grensa for dem som får billetter i dag, sier Joe med kjennermine, og peker på de nærmeste i køen bak ham. Joe står bak oss i køen og har «lisence to guide». Med plastbeviset skeivt på T-skjorta står han i kø hver morgen for å skaffe billetter og shanghaie turister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer