Skandalekonsert

Courtney Love lot klær og hemninger fare i den svenske sommernatta. Nå blir Loves show på Hultsfredfestivalen betegnet som «pinlig» og «skandaløst dårlig».

Konserten i Sverige er den eneste Love og hennes band Hole gjør i Norden denne sommeren. Og det er visst like bra, ifølge de svenske kritikerne.

Aftonbladet betegner hele konserten som et freakshow, som når sitt klimaks når Love blotter brystene og vil ha publikum til å gjøre det samme. Courtney lot flere og flere av den kvinnelige delen av fansen komme opp på scenen, mens hun sparket ned igjen guttene som prøvde seg.

Nekter å logre

Courtney glir med andre ord rett inn i den svenske fittstim-bølgen.

- Jeg håper jeg kan få unge jenter til å skjønne at de kan bli og oppnå hva de vil, uten å tilpasse seg samfunnets konvensjonelle syn på begrepet «ambisjon» og uten å logre for noen jævla mann, sier Courtney i et intervju med Aftonbladet i forbindelse med konserten.

De mannlige svenske rockkritikerne lar seg likevel ikke imponere av Love.

Tarvelig og fjollete

«Jeg er en stor Hole-fan og har alltid forsvart den høylytte, kontroversielle Courtney Love. Men nå må jeg stemme i koret av slitne sukk: Så tarvelig hun er. Så fjollete. Så barnslig,» mener Aftonbladets Per Bjurman.

Courtney har slått gjennom som frontfigur i Hole og som skuespiller etter ektemannen Kurt Cobains død i 1994.