Skandalepressen vil ha danske-prinsene

KØBENHAVN (NTB): Det er penger i de kongelige - og det er store penger når det handler om skandaler. Danske hoffansatte blir nå tilbudt store penger av utenlandske medier for å stå fram med avsløringer om livet i det danske kongehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det som særlig har åpnet utlendingenes øyne for det danske kongehuset, er avhørene av prins Joachim og prinsesse Alexandras oppasser i forbindelse med en tyveri- og bedragerisak.

Under avhørene fortalte nemlig den tidligere oppasseren villig i vei om livet bak de kongelige murene, noe den danske pressen lojalt refererte. Det tiltrakk øyeblikkelig en skare med journalister fra den internasjonale sladrepressen, som kom til Danmark med lommene fulle av penger de skulle øse ut for å få tak i enda saftigere detaljer.

Ifølge danske B.T. hadde en reporter fra det britiske skandalebladet Hello! med seg flere hundre tusen kroner i «gaver» til oppasseren hvis han bare ville gi Hello! sin versjon av historien.

- Det er ingen hemmelighet at vi betaler folk for deres tid. Hvis vi skal bruke tre dager på et intervju, ligger det på rundt 250 000 kroner. Det er vår minimumsgrense, sier Hello!-utgiver Mercedes Junco Caideron til B.T.

Amerikanske National Enquirer, som har et opplag på 2,8 millioner eksemplarer, var også på vei til Danmark for å lage et oppslag på at det trakk opp til en homo-skandale i det danske kongehus. Dette var imidlertid en misforståelse som bunnet i ting oppasseren hadde sagt i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer