Foto: Alex Bailey / Netflix
Foto: Alex Bailey / NetflixVis mer

«The Crown» sesong 2:

«Skandaleprinsessen» tilbake i sesong 2 av «The Crown»: - Det vil bli ordentlig smertefullt

Dette vet vi om den nye sesongen.

(Dagbladet): Netflix-serien «The Crown» ble raskt en snakkis da den kom i november i fjor. Serien handler om dronning Elizabeths første regjeringsår og hvem hun var før hun ble den stramme dronningen offentligheten kjenner i dag.

Dagbladet anmelder Christopher Pahle rullet terningkast fem til «The Crown», og beskrev den som en britisk godtepose av en serie.

Han sammenliknet serien med «Game of Thrones», bare med tweed og Rolls- Royce.

Sesong 2

Fansen har lenge lengtet etter neste sesong, og nå skjer det. Fredag 8. desember vil det historiske dramaet endelig være tilbake på skjermen.

«The Crown» forteller historien om to av de mest berømte adressene i verden - Buckingham Palace og 10 Downing Street.

Serien inkluderer flere av de største intrigene bak begivenhetene som formet andre halvdel av det 20. århundre.

Blir helt annerledes

- Denne sesongen vil bli helt annerledes. Som om det var en helt annen serie på en måte.

Det sier skuespilleren bak dronning Elizabeth's karakter, Claire Foy, til Vogue.

- Matt Smith (som spiller prins Philip) og jeg sa alltid til regissørene: kan vi ikke få flere hjemmekonflikter? Det er fordi vi virkelig vil se dem som ekte mennesker. Det er interessant å bare få se hva slags tøfler de bruker, fortsatte Foy.

Mer om mennene

Det vi nå vet er at sesong 2 fortsatt vil sirkulere mye rundt dronning Elizabeth II, men at seerne også vil få se flere sider av mennene i livet hennes.

- Vi begynner å fokusere på prins Charles som en ung gutt og hans utdannelse, samt på prins Philip og mer om hans fortid, avslører skaperen bak serien, Peter Morgan, til People.

- Det vil forresten handle veldig mye om prins Philips kompleksitet. Jeg finner ham utrolig interessant. Hans barndom blant annet. Det var ikke lett. Han hadde ikke et lett liv, fortsetter han.

Fokus på Prins Philip

Også skuespilleren bak prins Philips karakter, Matt Smith, bekrefter at man blir godt kjent med Philip i denne sesongen.

- Vi får vite mye om hans fortid. Den var veldig interessant - faktisk helt gal. Vi går svært detaljert inn i det, sier Smith til Hollywood Reporter.

Han sier man får se et glimt fra noe traumatisk som skjedde med Prins Philip som barn.

- Jeg tror det vil gi oss en pekepinn på hvorfor han er som han er i dag.

Utroskapsrykter

I første sesong av «The Crown» ble det forsiktig referert til utroskap fra prins Philips side. Disse ryktene så heller ikke ut til å bli svekket da traileren til sesong 2 ble utgitt tidligere denne måneden.

- Dette er en trailer som lover mye, både av action og intriger! Dronningen framstår som enda mer alene her, sammenliknet med den litt kortere traileren som ble sluppet i sommer. Hun blir presset fra alle kanter, både ektemannen, søstera, onkelen, og statsminister Harold Macmillan skaper problemer, sa Dagbladets anmelder, Marie Kleve, om traileren.

Prins Philip slet mye med å venne seg til kongelige restriksjoner og livet som monarkens ektefelle i den første sesongen.

«Du er gift med en fri sjel», blir Elizabeth påminnet i den nye traileren, før vi i ett klipp får se prins Philip, spilt av Matt Smith, i en seilbåt ute på havet.

Holder tett

Etter disse situasjonene har flere fans spekulert i om sesong 2 vil handle om nettopp prinsens angivelige utroskap.

Men det holder skaperen av serien foreløpig holde tett om.

- Det vil jeg ikke si noe om. Jeg kommer ikke til å røpe noen spoilere, og vi kan fortsatt gjøre alle slags forandringer, sa han under «Royal Television Society's event, The Crown: Deconstructing the Coronation» i London forrige uke. Det skriver Town & Country.

Komplisert ekteskap

Claire Foy sier derimot at ekteskapet mellom dronning Elizabeth og prins Philip blir godt portrettert i sesong 2, og avslører at det ikke akkurat kommer til å bli «en rosenrød oppfatning av ekteskapet.»

- Jeg tror Elizabeth begynner å innse at hun trenger å være mer oppmerksom på sitt personlige liv nå, sier hun og fortsetter:

- Verden endrer seg raskere enn noen gang. Det er vanskelig å henge med og det finnes ingen opplæring. Elizabeth går fra en krise til en annen, og på et tidspunkt er det omtrent fem kriser på samme tid. Man sitter igjen som et spørsmålstegn, og har ingen anelse om hvordan hun klarer å stå opp om morgenen, sier hun.

Drikker mye

Den siste traileren til «The Crown» sentrerer mye rundt prinsesse Margarets historie. I videoen forteller dronning Elizabeth at søsteren drikker for mye, og mer enn vanlig.

- Hvorfor tror du at jeg gjør det? Fordi jeg er mer ulykkelig enn jeg pleide å være. Og hvorfor tror du at jeg er det? Fordi jeg fortsatt er ugift. Og hvorfor er jeg fortsatt ugift? Fordi du nektet meg å være sammen med min perfekte match, sier prinsesse Margaret i traileren.

Den illustrerer hennes kjærlighetssorg over Peter Townsend, og tar seerne med inn i hennes nye forhold med Antony Armstrong-Jones.

Prinsesse Margarets onde side

I et intervju avslører Foy at episodene vil belyse mange av prinsesse Margarets dårlige sider.

- Hun er slem, veldig slem. Selv om hun er gift så er hun svært uhyggelig. Den ondskapen vil bare fortsette, sier hun.

Skaperen av serien har også lettet på sløret angående Margarets rolle.

- Prinsesse Margaret eksploderer i denne sesongen. Vi visste på forhånd at Vanessa Kirby (som spiller Margaret) var en god skuespillerinne, men hun overrasker. Det vil komme en veldig identifiserbar tragedie. Jeg lover, det vil bli ordentlig smertefullt. Jeg elsker å skrive om henne, sier Morgan i et intervju med Vanity Fair.