Skandaler i valgkampen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALG ’07: Høyre er rammet denne valgkampen, Per Ditlev-Simonsen, måtte trekke seg på grunn av skatteunndragelse, partiet er i fritt driv i mediestormen. Det er ethvert partis mareritt: En skandale i valgkampen, enten den er av moralsk, politisk eller juridisk art, river grunnen under alle planlagte valgstrategier og utspill, valgkampen sporer av og alt handler om katastrofen som har inntruffet.

Hver gang det er lokalvalg dukker det gjerne opp en debatt om hvorvidt mediedekningen egentlig handler om det man mener at den burde, nemlig lokalpolitikere og lokale saker. Nesten like sikkert er det at det i disse valgperiodene dukker opp hendelser som gjør at valgkampen sporer av, slik at mediefokuset i dager eller uker av gangen er rettet mot helt andre ting enn valgpolitiske saker.

Forrige valg var det Kristelig Folkeparti som fikk merke katastrofen. Rett før valgkampen i 2003 begynte, dukket den såkalte Medhaug-saken opp. En ordførerkandidat fra Kristelig Folkeparti ble anmeldt for voldtekt. Snart handlet det likevel mest om hvordan Valgerd Svarstad Haugland taklet saken i mediene. I en periode ble det meste hun sa og gjorde feil, partiets forsøk på regulære valgkamputspill kom ikke frem, eller de ble latterliggjort – husker noen rusbrusen? Noen måneder etter valgte Valgerd Svarstad Haugland å trekke seg, en hovedbegrunnelse var at hun, med sin profil i mediene, ikke ville stå i veien for partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer