Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Skandinavia er helt spesielt

Det ble tekno i Texas da Lindstrøm ga amerikanerne rykende fersk norsk klubbmusikk.

AUSTIN (Dagbladet.no): - Yeeeeaaah!

Armene er i været på den lille baren The Thirsty Nickel. På scenen er Hans Petter Lindstrøm (36) i ferd med å bygge rytmene opp mot klimaks. Det er første gang den norske klubbstjernen spiller låtene fra det nye albumet «Where you go I go to», og publikum ser ut til å like det de hører. Men så er han også hovedattraksjonen på plateselskapet Smalltown Supersounds egen klubbkveld på det som er verdens største og viktigste musikkbransjetreff, South By Southwest-festivalen i Austin, Texas.

- Det er første gang jeg spiller de tre låtene fra det nye albumet. Vi fant ut at det var en god idé å ha en slags releasekonsert her i Texas. Da kan både internasjonal og norsk presse komme og høre. Hvis de vil, sier Lindstrøm til Dagbladet i forkant av konserten.

Spydspiss

Lindstrøm er en av spydspissende i en norsk DJ-klan som spiller på klubber over hele verden. Han reiser ut én gang i måneden, spiller én eller to jobber i land som Japan eller Australia, og haster hjem igjen til familien. Gjennom flere år har han bygget seg opp et internasjonalt ry gjennom vinylutgivelser med klubbmusikk, som på det meste har solgt 18 000 eksemplarer i utlandet. I fjor ble de samlet og gitt ut på plata «It’s a Feedelity Affair».

Produsentfinger

Tidligere har det vært annonsert at han skal ha en produsentfinger med i spillet på albumene til både 120 Days og Annie.

Lindstrøm drar litt på det. Annie-jobben skled ut, og han mener det blir få produsentjobber i framtida.

SPILTE OPP: Hans Petter Lindstrøm (36) spilte hele det nye albumet «Where You Go I Go To» på Smalltown Supersound-kvelden i Texas natt til i går. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
SPILTE OPP: Hans Petter Lindstrøm (36) spilte hele det nye albumet «Where You Go I Go To» på Smalltown Supersound-kvelden i Texas natt til i går. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

- Jeg er ikke så glad i å produsere andre. Hvorfor skal de få de gode ideene mine, når jeg heller kan bruke dem selv? Når det er sagt, var det urolig inspirerende å samarbeide med 120 days, sier han.

Det er første gang et norsk plateselskap har blitt tildelt en egen klubbkveld under SXSW.

Egen klubbkveld

Under Lindstrøm-konserten er baren pakket med folk. Smalltown Supersounds Joakim Haugland er glad for at det «kom mange flere enn det jeg var redd for».

Ved scenekanten står det amerikanske venneparet Jacob Sloan (23) og Pooja Shah (29). De har tatt seg til Smalltown Supersound-kvelden for å høre en av de andre norske artistene.

- Jeg har elsket Kim Hiorthøy i mange år, sier Pooja.

Jacob, som forteller at han nettopp spilte på Garage i Oslo med bandet sitt Levy, forteller at han tiltrekkes av den skandinaviske sounden.

- Skandinavia er helt spesielt. Det er det samme med norsk elektronika som svenske rockeband. De virker utrolig fokuserte, mener Jacob Sloan.

FANS: Jacob Sloan (23) og Poojah Shah (29) er på Smalltown-kvelden for å få med seg Kim Hiorthøy.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media