Skandinavia takket Rune Rudberg

Vant Spellemann i kategorien Danseband.

SPELLEMANNUTDELINGEN (Dagbladet.no): Skandinavia var nominert for albumet «Alle mann til pumpene» sammen med orkesterkolleger Ole Ivars («Ole Ivars så klart!») og PK & Dansefolket («Heng deg på»).

I kveld fikk de kveldens første Spellemann under showet som går av stabelen på Thalia Teater på Chateau Neuf i Oslo. Og det første de gjorde var å trekke frem en tidligere kollega.

- Vi vil takke den forrige vokalisten vår, Rune Rudberg, for inspirasjonen, fortalte bandet fra scenen.

Rune Rudberg ble i fjor dømt til 45 dagers fengsel for å ha kjøpt og brukt kokain og GHB. I tillegg har musikeren gitt GHB til fire personer. Episoden skjedde i Skien i august 2005, og en av kvinnene som fikk GHB av Rudberg ble så dårlig av stoffet, at hun ble brakt til sykehus i bevissløs tilstand.

Retten la vekt på at Rudberg tidligere var dømt for straffbare forhold fire ganger. I tillegg ble det lagt spesielt vekt på at det var Rudberg selv som tok initiativet til å tilby GHB til flere personer som var på hotellrommet hans.

Etter utdelingen møtte Skandinavia pressen, der de kommenterte hendelsen:

- Rune var med på første halvdelen av albumet, men måtte slutte etter et uheldig nachspiel i Skien. Vi håper han snart kommer tilbake til den store scenen der han hører hjemme, sier Steinar Storm Kristiansen til Dagbladet.no og fortsatte:

- Vi har ikke diskutert om det er mulig for ham å komme tilbake.

VANT: Skandinavia i kategorien for beste danseorkester. Foto: FRANK KARLSEN
VANT: Skandinavia i kategorien for beste danseorkester. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Fortjente Skandinavia prisen? Si din mening her!

Alt om Spellemannsprisen

<B>TIDLIGERE VOKALIST:</B> Rune Rudberg.