Anmeldelse: Skambankt - «Horisonten Brenner»

Skandirock, smektende ballader og blytung hardrock

Skambankt er tilbake.

Foto: Eirik Halvorsen
Foto: Eirik Halvorsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Er det lov å kalle «Horisonten Brenner» for en slags comeback-plate for Skambankt? Det er i alle fall fire år siden de ga ut den Kåre Vestrheim-produserte «Sirene». Utvilsom et høydepunkt blant de seks platene Rogaland-gjengen har gitt ut så langt.

Tidligere Kaizers Orchestra-gitarist Terje Winterstø og banden hans har ikke gjort så veldig mye annerledes denne gangen. De musikalske tømmene er kledelig løse. Det handler mest om tradisjonell rock som skjeler til alt fra arenafyllere som Foo Fighters og Queens of the Stone Age, via garagerockere i gate med The Hives til veteraner som The Who.

Den litt naive konspirasjons-punken hører fortiden til, selv om det fremdeles dreier seg mye om å være fremmedgjort i det store maskineriet. Men la oss kalle en spade for en spade, det er ikke lyrikken til femmerbanden som gir Skambankt luft under vingene.

«Horisonten Brenner» er fremfor alt en velgjort og solid plate. Produksjonen er omfangsrik - tidvis nesten svulmende uten at det tipper over i de kleint pompøse. De som allerede har lagt sin elsk på bandet vil med andre ord finne mye å glede seg over denne gangen også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.