Skaper homodebatt

Lesbebryllup i TV-serien «Simpsons» skaper ny homodebatt i USA. Kristenaktivister, republikanere og foreldreforeninger raser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helgas episode av den populære tegnefilmserien kom mamma Marges søster Patty ut av skapet, småbyen Springfield legaliserte homoekteskap for å øke turisttrafikken, pappa Homer ble ordinert til homse-viende internett-prest, og Patty bestemte seg for å gifte seg med kjæresten Veronica.

Alt til tonene av Springfields nye bryllupssang, som går etter melodien til Harry Belafontes «Banana Boat Song».

Sterke reaksjoner

Kristenaktivister, republikanere og foreldreorganisasjoner har både før og etter episoden alle mobilisert mot både «Simpsons» og mot homofile ekteskap. Selv om det var en godt bevart hemmelighet hvem av seriefigurene som ville stå fram som homofil fram til sending, har det ikke vært noen hemmelighet at en av dem kom til å gjøre det.

L. Brent Bozell III, president for den konservative foreldreorganisasjonen Parents Television Council, går sterkt ut mot «Simpsons» etter episoden.

-  I ei tid der opinionen er overveldende imot homofile ekteskap, hånes den offentlige mening av ethvert show som reklamerer for homofile ekteskap. Du har et show som blir sett av millioner av barn. Trenger barn å få temaet homofile ekteskap dyttet i ansiktet?, sier Bozell III til The New York Times.

Stort tema

«Simpsons» er inne i sin sekstende sesong, og er fremdeles like populær. Serien går på kanalnettverket Fox, som nyhetskanal vanligvis kjent som politisk konservativ. Fox har så langt nektet å kommentere homodebatten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer