Skaper parabenparanoia

Forbrukerrådet påstår i «hormonsjekk» at produktet vårt inneholder hormonforstyrrende stoffer på svakt forskningsmessig grunnlag.

MYE MAKT: «Forbrukerrådet har ingen forskningsavdeling/eksperter, men fullmakt til å gå på tvers av risikovurderinger utført av Europas tyngste fagorganisasjon som forsker på parabener», skriver artikkelforfatteren, som nylig tapte en rettssak mot Forbrukerrådet. Foto: John T. Pedersen
MYE MAKT: «Forbrukerrådet har ingen forskningsavdeling/eksperter, men fullmakt til å gå på tvers av risikovurderinger utført av Europas tyngste fagorganisasjon som forsker på parabener», skriver artikkelforfatteren, som nylig tapte en rettssak mot Forbrukerrådet. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor går en familiebedrift opp mot mektige Forbrukerrådet? Sier noen noe usant ville alle forsvare seg. A-creme har ingen dokumenterte allergiske reaksjoner pr. dags dato. Burde vi endre produktet og tilsette et mer uprøvd konserveringsmiddel som kan gi allergiske reaksjoner?

Forbrukerrådet påstår i «hormonsjekk» at produktet inneholder hormonforstyrrende stoffer. Når vi spør hvilken forskning som ligger til grunn får vi vage svar, og de legger EUs kandidatliste over potensielt hormonforstyrrende stoffer (som Forbrukerrådet omtaler som EUs liste over hormonforstyrrende stoffer) til grunn. Vi spesifiserer at de benytter feil navn og spør om de har lest grunnarbeidet.

Det er forslag over stoffer som blir benyttet mye og ønskes forsket videre på av denne grunn. Det står tydelig at den ikke skal benyttes som risikovurdering. Stoffer kan ikke fjernes før listen revideres i 2015, til tross for at mange (inkl. metylparaben (MP)) ble klarert i 2011. Forbrukerrådet setter lit til listen, men betviler EU-spesialistene som står bak. I 2013 konkluderte en studie at det ikke var hormonforstyrrende effekter selv med høye doser av propylparaben (mye mer potent enn MP).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer