Euphoria

Skaper sjokkbølger. Nå loves drøyere kost

HBO-serien Euphoria har allerede sjokkert seerne. Men hovedrolleinnehaver Zendaya lover drøyere kost.

«EUPHORIA»: er navnet på serien HBO slipper sommeren 2019 - og basert på traileren har vi mye action i vente. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ungdomsserien Euphoria har allerede etter første episode skapt store reaksjoner med dystre scener som involverer sex, vold og rus:

Dagbladet har allerede omtalt den som en av de drøyeste ungdomsseriene som noensinne er laget, og at den kommer til å sjokkere selv den voksne generasjonen. Aldri er dagens ungdom blitt skildret mer dystopisk og brutalt.

Det er allerede kjent at sesongens andre episode, som slippes søndag amerikansk tid, lever opp til den første. Men ifølge hovedrolleinnehaver Zendaya Coleman (22), er dette bare starten.

- Den første episoden er den mildeste, for å være ærlig. Det legges ikke skygge på noen ting, det er helt sikkert, sier hun i et intervju med Entertainment Weekly.

Kontroversiell

22-åringen spiller karakteren Rue (17), som er i trøbbel fra det øyeblikket vi blir kjent med henne i serien - på grunn av tilsynelatende tungt rusmisbruk. Hun kaller seg selv tidlig for en «upålitelig fortellerstemme».

Zendaya sier at hun er helt klar over at serien kommer til å skape kontrovers.

- Mange kommer til å ha mye å si, for det er en veldig ærlig serie, på mange måter.

Hun fortsetter:

- En annen ting, er at denne serien ikke er ment å være en politisk budskap. Jeg tror ikke at det er det vi ønsker at den skal være. Det er en vakker type historiefortelling som tillater at folk tenker og føler det de føler rundt det, sier Zendaya.

Advarte

Nevnte skuespiller, som tidligere blant annet er en tidligere Disney-stjerne, har tidligere advart fansen mot at serien kan bli for sterk kost.

- Noen scener er eksplisitte, vanskelige å se på, og kan virke utløsende. Vær så snill, bare se på den hvis du tror du takler det. Gjør hva som er best for deg, skrev 22-åringen på Twitter.

Vanity Fair har kalt serien «forstyrrende og vakker».

En av skuespillerne i serien brøt midtveis.

- «Euphoria» er ikke for alle, men den vil uunngåelig få folk til å snakke. Likevel, det er ikke sensasjonelt i seg selv å være sensasjonell, sier HBOs programsjef Casey Bloys.

I forkant av premieren har medieorganisasjonen Parents Television Council (PTC) utstedt en advarsel. De kaller «Euphoria» for «det farligste showet for tenåringer».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer