«The Simpsons» forutså President Trump:

Skaperne av «The Simpsons» spådde Trumps presidentskap for 16 år siden

- En advarsel til Amerika, sier forfatter Dan Greaney. 

PRESIDENT TRUMP: Skaperne av «The Simpsons» spådde faktisk at Trump skulle bli president, men disse bildene er fra en animasjon som ble publisert i juli 2015, etter at Trump hadde annonsert at han kom til å stille som presidentkandidat. Foto: Skjermdump fra Facebook
PRESIDENT TRUMP: Skaperne av «The Simpsons» spådde faktisk at Trump skulle bli president, men disse bildene er fra en animasjon som ble publisert i juli 2015, etter at Trump hadde annonsert at han kom til å stille som presidentkandidat. Foto: Skjermdump fra FacebookVis mer

(Dagbladet): I kjølvannet av nyheten om at Donald Trump har vunnet det amerikanske presidentvalget har det dukket opp flere morsomme memes på sosiale medier.

I et av memene går det fram at skaperne av Simpsons var tidlig ute med å gi Donald Trump rollen som president. Så tidlig som i 2000, faktisk.

HELE TALEN: Donald Trump vil være en president for hele det amerikanske folket. Video: CNN/Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forutså Trump som president

Nå stammer riktignok bildene av Trump i tegneserieform fra en animasjon som ble publisert på Youtube av Fox TV i 2015, men det stemmer at «The Simpsons» forutså Trumps presidentskap.

Den aktuelle episoden heter «Bart goes to the Future», og ble sendt på amerikansk TV for første gang 19. mars 2000. I episoden får Bart se en visjon av seg selv i framtida, der han selv er en håpløs, wanna-be rockemusiker, mens søsteren Lisa Simpson er president i USA.

Replikken der Donald Trump er nevnt, er det Lisa Simpson som står for. Hun sitter på det ovale kontor, og forsøker å rydde opp i den skakkjørte økonomien i landet. Skylden legger hun på den forrige presidenten.

- Som dere vet har vi arvet en ganske stor budsjettutfordring av president Trump, sier hun til sine ansatte.

- Advarsel til Amerika

I «The Simpsons»' dystopiske framtidsvisjon har USA gått konkurs som følge av at President Trump har investert i nasjonens barn gjennom et frokostprogram som har skapt en hel generasjon med ultrasterke superkriminelle.

- Det var en advarsel til Amerika, har en av forfatterne bak serien, Dan Greaney, sagt til The Hollywood Reporter.

- Det som er viktig her, er at Lisa overtar presidentskapet når Amerika er helt på randen av konkurs, og at det er på grunn av Trumps presidentskap. Det vi trengte, var at Lisa skulle ha så store problemer med økonomien at det ikke gikk an for henne å fikse, og det er derfor vi valgte å ha Trump som president, forklarer Greaney.

Han anså det som siste logiske stopp før USA nådde bunnen.

Nå er Trump valgt til president.

Den amerikanske serien «The Simpsons» er kjent for å harselere og pariodiere med amerikansk kultur og samfunn. Det er ofte både politikere og kjente musikkartister får gjennomgå.

Senest i august i år dukket Donald Trump på ny opp i et klipp fra den kjente serien, publisert i forbindelse med den amerikanske valgkampen. Se saken og klippet her.