«The Simpsons» forutså President Trump:

Skaperne av «The Simpsons» spådde Trumps presidentskap for 16 år siden

- En advarsel til Amerika, sier forfatter Dan Greaney. 

PRESIDENT TRUMP: Skaperne av «The Simpsons» spådde faktisk at Trump skulle bli president, men disse bildene er fra en animasjon som ble publisert i juli 2015, etter at Trump hadde annonsert at han kom til å stille som presidentkandidat. Foto: Skjermdump fra Facebook
PRESIDENT TRUMP: Skaperne av «The Simpsons» spådde faktisk at Trump skulle bli president, men disse bildene er fra en animasjon som ble publisert i juli 2015, etter at Trump hadde annonsert at han kom til å stille som presidentkandidat. Foto: Skjermdump fra Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av nyheten om at Donald Trump har vunnet det amerikanske presidentvalget har det dukket opp flere morsomme memes på sosiale medier.

I et av memene går det fram at skaperne av Simpsons var tidlig ute med å gi Donald Trump rollen som president. Så tidlig som i 2000, faktisk.

Forutså Trump som president

Nå stammer riktignok bildene av Trump i tegneserieform fra en animasjon som ble publisert på Youtube av Fox TV i 2015, men det stemmer at «The Simpsons» forutså Trumps presidentskap.

Den aktuelle episoden heter «Bart goes to the Future», og ble sendt på amerikansk TV for første gang 19. mars 2000. I episoden får Bart se en visjon av seg selv i framtida, der han selv er en håpløs, wanna-be rockemusiker, mens søsteren Lisa Simpson er president i USA.

Replikken der Donald Trump er nevnt, er det Lisa Simpson som står for. Hun sitter på det ovale kontor, og forsøker å rydde opp i den skakkjørte økonomien i landet. Skylden legger hun på den forrige presidenten.

- Som dere vet har vi arvet en ganske stor budsjettutfordring av president Trump, sier hun til sine ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer