EKSPERTKOMMENTATOR: Kunstløperen Camilla Gjersem skal sammen med Dorthe Skappel og Christer Tornell kommentere kunstløp. Foto: REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT FIGURE SKATING)
EKSPERTKOMMENTATOR: Kunstløperen Camilla Gjersem skal sammen med Dorthe Skappel og Christer Tornell kommentere kunstløp. Foto: REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT FIGURE SKATING)Vis mer

Skappel får nødhjelp

TV 2 hadde planlagt å få inn ekspertstemme under OL.

(Dagbladet): Da duoen Dorthe Skappel og Christer Tornell i går kommenterte kunstløpkonkurransen i Sotsji, gikk det ikke lang tid før det begynte å koke i sosiale medier.

Flere hevdet at Skappel mildt sagt ikke hadde nok faglig kunnskap til å sitte i kommentatorstolen.

- Det er trist. Først og fremst kunstløpfaglig. De har ikke tyngde til å dra en sending, fortalte mesterskapsdommer Lise Røsto Jensen til Dagbladet.

Tidligere i dag skrev Budstikka at TV 2 tar inn kunstløperen Camilla Gjersem til å være ekspertkommentator på TV 2s sending.

TV 2 Sportens redaksjonssjef, Kjetil Myhren-Berge, forteller til Dagbladet at de lenge har planlagt å få Gjersems ekspertkommentarer under OL.

- Camilla Gjersem har vært i TV2 Sportens planer lenge og ble hentet inn i begynnelsen av januar.  Hun skal være med å kommentere onsdag 19. februar og hvis Anne Line kommer videre til friprogrammet, kommenterer hun det også, sier Myhren-Berge til Dagbladet.

- Skrekkblandet fryd Mens tvillingsøsteren og OL-klare Anne Line Gjersem er klar - skal Camilla kommentere kvinnenes individuelle konkurranse, hvor søsteren deltar.

- Det blir veldig spennende, men jeg går også løs på oppgaven med litt skrekkblandet fryd, sier Gjersem til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Skappel fikk mye tyn på sosiale medier i går, skal ikke Gjersem ta over, men jobbe sammen med Skappel og Tornell. Ifølge TV 2 skal hun være i studio - både før og etter konkurransen.

Nerver Det var i oktober i fjor det ble kjent at Skappel og Tornell var hentet inn som TV 2s kommentatorer for kunstløp under OL i Sotsji. Skappel har tiltrådt rollen som hovedkommentator, mens Tornell tar rollen som ekspert. På TV 2s Facebook-side i går strømmet det også inn med harde tilbakemeldinger.

- Det er tydelig at TV 2 har flyttet kunstløp til underholdningsdelen. Dorthe har ingen sportslig bakgrunn og det bærer sendingen preg av. Ingen av kommentatorene kan nok om idretten, sier Jensen.

TV 2 sier OL-nerver kan ha preget kunstløpsendingen.

- Dorthe Skappel og Christer Tornell fikk en tøff OL-start preget av nerver. De lover å komme sterkt tilbake. Kunstløpsendingene fortsetter på Sportskanalen, neste konkurranse er lørdag, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Christine Espeland.