Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skappel får nødhjelp

TV 2 hadde planlagt å få inn ekspertstemme under OL.

EKSPERTKOMMENTATOR: Kunstløperen Camilla Gjersem skal sammen med Dorthe Skappel og Christer Tornell kommentere kunstløp. Foto: REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT FIGURE SKATING)
EKSPERTKOMMENTATOR: Kunstløperen Camilla Gjersem skal sammen med Dorthe Skappel og Christer Tornell kommentere kunstløp. Foto: REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT FIGURE SKATING) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da duoen Dorthe Skappel og Christer Tornell i går kommenterte kunstløpkonkurransen i Sotsji, gikk det ikke lang tid før det begynte å koke i sosiale medier.

Flere hevdet at Skappel mildt sagt ikke hadde nok faglig kunnskap til å sitte i kommentatorstolen.

- Det er trist. Først og fremst kunstløpfaglig. De har ikke tyngde til å dra en sending, fortalte mesterskapsdommer Lise Røsto Jensen til Dagbladet.

Tidligere i dag skrev Budstikka at TV 2 tar inn kunstløperen Camilla Gjersem til å være ekspertkommentator på TV 2s sending.

TV 2 Sportens redaksjonssjef, Kjetil Myhren-Berge, forteller til Dagbladet at de lenge har planlagt å få Gjersems ekspertkommentarer under OL.

- Camilla Gjersem har vært i TV2 Sportens planer lenge og ble hentet inn i begynnelsen av januar.  Hun skal være med å kommentere onsdag 19. februar og hvis Anne Line kommer videre til friprogrammet, kommenterer hun det også, sier Myhren-Berge til Dagbladet.

- Skrekkblandet fryd Mens tvillingsøsteren og OL-klare Anne Line Gjersem er klar - skal Camilla kommentere kvinnenes individuelle konkurranse, hvor søsteren deltar.

- Det blir veldig spennende, men jeg går også løs på oppgaven med litt skrekkblandet fryd, sier Gjersem til avisa.

Selv om Skappel fikk mye tyn på sosiale medier i går, skal ikke Gjersem ta over, men jobbe sammen med Skappel og Tornell. Ifølge TV 2 skal hun være i studio - både før og etter konkurransen.

Nerver Det var i oktober i fjor det ble kjent at Skappel og Tornell var hentet inn som TV 2s kommentatorer for kunstløp under OL i Sotsji. Skappel har tiltrådt rollen som hovedkommentator, mens Tornell tar rollen som ekspert. På TV 2s Facebook-side i går strømmet det også inn med harde tilbakemeldinger.

- Det er tydelig at TV 2 har flyttet kunstløp til underholdningsdelen. Dorthe har ingen sportslig bakgrunn og det bærer sendingen preg av. Ingen av kommentatorene kan nok om idretten, sier Jensen.

TV 2 sier OL-nerver kan ha preget kunstløpsendingen.

- Dorthe Skappel og Christer Tornell fikk en tøff OL-start preget av nerver. De lover å komme sterkt tilbake. Kunstløpsendingene fortsetter på Sportskanalen, neste konkurranse er lørdag, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten, Christine Espeland.

Hele Norges coronakart