Vår Staude får kritikk:

- Skapt et problem for TV 2

TV 2-programleder Vår Staude får kritikk for å blande roller. Presseekspert Gunnar Bodahl-Johansen mener hun har skapt et problem for kanalen.

FESTDRAKT: Her er Vår Staude avbildet i festdrakten hun har sydd etter mønster fra Join the Fæbrik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FESTDRAKT: Her er Vår Staude avbildet i festdrakten hun har sydd etter mønster fra Join the Fæbrik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg blir like forundret hver gang journalister ikke forstår sin rolle.

Det sier presseekspert Gunnar Bodahl-Johansen om kritikken mot TV 2-programleder Vår Staude.

Siden i fjor har Staude postet en rekke innlegg på sin instagramkonto hvor hun har tagget sykollektivet Join the Fæbrik og skrytt av jentene bak selskapet.

Programlederen har over 87 000 følgere på sin private konto.

Join the Fæbrik drives av Ingrid Vik Lysne, Jenny Skavlan, Mari Nordén og Ingrid Bergtun. I løpet av samme tid har Staude også intervjuet gründerne i TV 2s morgenprogram «God morgen Norge».

Det var avisa Vårt Land som omtalte problematikken først.

- Skal ikke ha to rollerPresseekspert Bodahl-Johansen er klar på hva han mener om at programlederen har intervjuet gründerne.

- Dette er svært problematisk. Journalister skal ikke ha to roller. Dette handler ikke om å henge ut enkelte journalister, men hensynet til pressen rolle. Det er viktig at pressens troverdighet ikke svekkes.

Han mener at Staude opptrer i en dobbeltrolle når hun poster bilder og fremsnakker jentene i innlegg på Instagram, samtidig som hun inviterer dem inn i studio hvor de får snakke om sitt kommersielle produkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer