Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Predikant skremte kinogjengere:

Skapte full panikk i kinosalen: - Hva om du skal dø i kveld?

Da mannen reiste seg opp og begynte å snakke, trodde kinogjengerne at han hadde våpen, og fikk panikk.

PANIKK: Da mannen reiste seg opp i den mørke kinosalen og begynte å forkynne «Hva om du skal dø i kveld?», ble publikum i salen livredde og prøvde å komme seg ut derifra så fort de kunne. Det førte til panikk- og kaostilstander. Illustrasjonsfoto: Liu zishan / Shutterstock / NTB scanpix
PANIKK: Da mannen reiste seg opp i den mørke kinosalen og begynte å forkynne «Hva om du skal dø i kveld?», ble publikum i salen livredde og prøvde å komme seg ut derifra så fort de kunne. Det førte til panikk- og kaostilstander. Illustrasjonsfoto: Liu zishan / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det brøt ut full panikk blant publikum i kinosalen Harkins Mountain Grove i Redlands, USA rett etter en visning av den siste «Avengers»-filmen.

- Rett etter 22.00 begynte politiet å motta flere meldinger om en mann som hadde «begynt å preke og komme med underlige uttalelser om Gud», sier Carl Baker, som er talsmann for politiet i området.

- Folk fikk panikk og løp ut av kinosalen, sier han til Redlands Daily Facts.

Væpnede vakter var blitt kalt til stedet etter at det hadde kommet meldinger om at det kunne være en mann med våpen inne i kinosalen. På et tidspunkt skal det også ha kommet inn en melding om at 30-40 skudd var blitt avfyrt ved kinosalen.

Dette skulle imidlertid vise seg ikke å stemme.

«Hva om du skal dø i kveld?»

Folk som var blant publikum har fortalt hva de opplevde. Så snart filmen var over, reiste en mann seg opp og ropte ut i salen på en måte som hørtes ut som en prest eller en predikant som holdt en preken.

Susie Arias var en av dem som satt blant publikum da mannen reiste seg opp, og hørte hva han sa.

- Jeg tror det var da han sa «hva om du skal dø i kveld, ville din passasje til himmelen være sikret?», eller noe liknende ... Jeg tror det var da alle begynte å få panikk, forteller Susie Arias til CBS2 News.

Hun forteller at hun og partneren hennes klarte å komme seg ut, men at andre som kom bak henne begynte å løpe og dytte i forsøk på å komme seg ut derifra fortere.

Predikant

Arias forteller at det ble kaos ved utgangen. Trengselen førte til at folk begynte å hoppe over gelenderet, og at flere skadet seg. Redlands Daily Facts rapporterer om at en kvinne falt seks meter og ble trampet ned av en gruppe mennesker på vei ut fra salen. Hun ble sendt til sykehuset.

Årsaken til det panikkfylte kaoset var den 28 år gamle predikanten Michael Webber. Webber hører til menigheten «Truth and Triumph ministeries», og hadde planer om å forkynne Guds budskap til «Avengers»-publikumet.

Han forteller til CBS2 at han tidligere har holdt preken i kinosalen uten problemer. Men denne kvelden var utenom det vanlige, sier han.

Lysene hadde ikke skrudd seg på, så han hadde ikke klart å se hvordan menneskene rundt ham reagerte. Han forteller at han heller ikke visste at publikummet i kinosalen ikke kunne se at han holdt hendene i været og viste at han ikke hadde noe våpen.

- Det er veldig synd at noen ble skadet på grunn av dette. Igjen, jeg var ubevæpnet, sier Webber til CBS2.

- Påført mye redsel

Webber blir siktet for en forseelse av loven. Han har uttalt at han ikke kommer til å slutte med å forkynne evangeliet, men i framtida vil han kanskje tenke litt bedre gjennom hvilke steder han kommer til å dele budskapet sitt.

- Hvis du har tenkt å trekke folk til bibelen, så er ikke dette måten å gjøre det på. Han er nødt til å slutte med dette, sier Arias, som håper at Webber forstår hvor mye redsel han har påført andre.

Det har skjedd episoder med skyting i kinosaler i USA tidligere. Blant annet i Aurora, Colorado i 2012, der 71 mennesker ble skutt, og minst 12 mennesker ble skutt og drept under en «Batman»-premiere.

Susie Arias tror at det kan ha vært derfor folk reagerte som de gjorde. Selv forteller at hun ikke ville ta noen sjanser, med tanke på hva som har skjedd i kinosaler og teatersaler rundt omkring i verden de siste åra. Hun tror folk følte de måtte ut, til enhver pris.

SAMLEDE HELTER: Snart er klart for en super samling i «The Avengers», regissert av Joss Whedon. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media