Politisk Ukorrekt:

Skapte klagestorm da de fjernet «Politisk Ukorrekt». Nå er spillet tilbake

- En gledens dag for ytringsfriheten, mener Christian Vennerød, sjef for Vennerød forlag, som utgir spillet.

TILBAKE: I desember fjernet bokhandlerne Ark og Tanum brettspillet «Politisk Ukorrekt» fra sine butikker. Nå er det tilbake hos Ark, med en klistrelapp med en ekstra advarsel om at spillet har 18 års aldersgrense. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet
TILBAKE: I desember fjernet bokhandlerne Ark og Tanum brettspillet «Politisk Ukorrekt» fra sine butikker. Nå er det tilbake hos Ark, med en klistrelapp med en ekstra advarsel om at spillet har 18 års aldersgrense. FOTO: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Debatten raste i sosiale medier etter at det ble kjent at bokhandlerkjedene Ark og Tanum trakk brettspillet «Politisk Ukorrekt» fra sine butikker i desember. Like etter at spillet ble trukket gikk over 300 personer inn på Arks Facebookside og ga elendige brukervurderinger.

Flere mente dette var en form for sensur, og mange oppfordret også til boikott av Ark. Nå bekrefter Ark at de har tatt spillet inn i butikkene igjen.

Dermed har påskeferieklare nordmenn igjen kunnet kjøpe det populære brettspillet hos bokhandlerkjeden. Christian Vennerød, sjef for Vennerød forlag som utgir spillet, er svært fornøyd med at Ark har ombestemt seg.

- Det var en gledens dag da spillet kom tilbake. Både en gledens dag for oss, for norske brettspillere og for ytringsfriheten, sier han.

Provoserte

Spillet går ut på å fullføre setninger, basert på kort spillerne trekker. For eksempel kan det komme et kort der det står: «I Sverige er det forbudt å ...», så skal spillerne gi fra seg det mest politisk ukorrekte svaret de har blant kortene sine. Den som klarer å komme med det beste, politisk ukorrekte svaret, vinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer