Skapte rekordstor klagestorm til Kringkastingsrådet

- Har aldri opplevd maken.

OMSTRIDT OPPTREDEN: NRKs presentasjon av Hans Gaarder som «uavhengig forsker» har skapt reaksjoner. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OMSTRIDT OPPTREDEN: NRKs presentasjon av Hans Gaarder som «uavhengig forsker» har skapt reaksjoner. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandagens debatt i aktualitetsprogrammet Her og Nå på NRK P1 har skapt rabalder.

I en debatt om frykten for bivirkninger ved HPV-vaksinen ble konspirasjonsteoretiker og Nyhetsspeilet-skribent Hans Gaarder presentert som «uavhengig forsker og vaksinemotstander».

NRK har siden beklaget at Gaarder fikk en misvisende yrkestittel, og uttalt at Gaarder ikke burde vært med i debatten når hans ståsted ikke ble godt nok presentert.

Episoden har skapt engasjement blant radiolytterne: Nå har antallet klager direkte til Kringkastingsrådet nådd rekordhøyder.

Passert 500 - Nå har vi mottatt over 510 klager siden mandag kveld. Jeg har aldri opplevd maken, forteller rådssekretær Erik Berg-Hansen til Dagbladet.

Til sammenligning anslår han at sexprogrammet «Trekant», som en periode ble heftig diskutert, genererte rundt 250 klager til selve Kringkastingsrådet.

En annen betent sak dreide seg om at NRK nektet programleder Siv Kristin Sællmann å bruke et kors som halssmykke under sending. Den gang mottok Kringkastingsrådet rundt 190 klager.

- Mange har blitt forbannet Klagene dreier seg i hovedsak om at NRK skapte såkalt «falsk balanse» i vaksinedebatten ved å bruke Gaarder som motvekt til overlege Sveinung Sørbye, og at de presenterte ham med tittelen «uavhengig forsker».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer