LYKKE LI-PILLE: Den svenske artisten har slitt på privaten. På scenen vrir hun kjærlighetstrøbbel til noe positivt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
LYKKE LI-PILLE: Den svenske artisten har slitt på privaten. På scenen vrir hun kjærlighetstrøbbel til noe positivt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

Skapte religiøse tilstander på Roskilde

Lykke Li serverer melankoli til å bli glad av.

KONSERT: (Roskilde) Hun sier det fint selv mellom de to åpningslåtene «I Never Learn» og «Sadness is a Blessing», «I'm so happy». Ikke akkurat oppstemt materie, men Lykke Li serverer melankoli til å bli glad av. Hvem kan ellers dra på med fire ballader på rappen fra sitt nye album og allikevel skape eufori.

Det svenske stjerneskuddet har ikke lagt skjul på at kjærlighetslivet og tilværelsen ellers har vært ganske trøblete i det siste, men hun har maktet å vri det til noe positivt.

«No Rest For the Wicked» har en sart autoritet ved seg. På «Dance, Dance, Dance» forvandler det svære teltet seg til en intim klubb. Hovedpersonen bistår med perkusjon mens hun dirigerer publikum i ønsket retning.

Bandet hennes kler de eksotiske låtene opp på en elegant men sober måte. De holder tilbake der det trengs og farger der det er rom for det.

Avslutningen med «I Follow Rivers» og «Get Some» har nærmest noe religiøst over seg, og når de suggererende rytmene for alvor forplanter seg i det støvete underlaget i Arena-teltet, er det nærmest som å være på et vekkelsesmøte.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe - Lykke Li vet i alle fall å gjøre dårlig erfaring til noe godt å leve på.