Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skarp i kantene

Spenstig album fra (litt for) produktiv brite.

CD: Fem album på seks år er mye. Den britiske sangeren og komponisten Ed Harcourt er en produktiv herre, som med «A Beautiful Lie» viser at denne voldsomme produksjonen ikke nødvendigvis går altfor mye ut over kvaliteten. Det er en vill energi allerede fra første sang på denne nye plata, «Whirlwind in D Minor». Den Thomas Dybdahl-lyse stemmen til Harcourt slynges ut i falsett på et spor som setter tonen for albumet

Bestemor

Plata er for en stor del er spilt inn med åtte spors opptaksutstyr hjemme hos bestemora til Harcourt i Sussex, et hus han tidligere har brukt som studio på debutplata «Maplewood».Vi møter en melodiøs Harcourt, som lirker ut den ene pop-perlen etter den andre. Det kan ikke være vanskelig å plukke singler fra dette albumet, som rommer alt fra små, intime viser med bare gitar- og fiolinkomp («The Last Cigarette» eller «The Pristine Claw») til mer singelvennlige, nesten U2-pompøse låter («Visit From a Dead Dog» eller «Revolution in the Heart»).De røffe omgivelsene rundt innspillingen setter spor på plata og bidrar til et skarpt uttrykk i lydbildet. Harcourt har både en stemme, tekster og et vokaluttrykk som får lytteren til å stoppe og lytte.

Waits og Buckley

På enkelte av låtene tar han fram sitt lys-utgave-av-Tom-Waits-uttrykk, for eksempel på den pianokompede «Late Night Partner» og dunkelåta «I Am the Drug». Andre ganger er han mer rockecrooner à la Jeff Buckley, som på «Rain On The Pretty Ones». Eller han dytter hele sangen ut i et skeivt landskap, som i «Scatterbraine».Ed Harcourt holder stilen og innfrir mye av det man har lov til å vente fra denne sterke sangeren, som drysser sanger rundt seg som konfetti. Likevel: Kanskje hadde han tjent på å være litt mer kresen i lengden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling